Najnovije

POKS: Osuđujemo necivilizovan čin hrvatskih vlasti

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) Vojislava Mihailovića osuđuje necivilizovan postupak hrvatskih vlasti da predsednika Srbije ne puste u privatnu posetu memorijalnog centra logora Jasenovac.

Vojislav Mihailović (Foto: POKS)

"Ovakva reakcija hrvatske države samo potvrđuje njihove namere da prikriju stravične zločine i genocid nad Srbima koji se desio tokom Drugog svetskog rata u tzv. NDH. Ovo je potvrda ispravnosti našeg predloga da Skupština Srbiju usvoji rezoluciju o ustaškim zločinima i da se u Beogradu napravi veliki spomen kompleks u kojem bi bile popisane sve žrtve ustaša i drugih nacista u Drugom svetskom ratu i na taj način odala im se počast" - izjavio je predsednik POKS, Vojislav Mihailović.

"Odgovor vlasti na ovaj necivilizovan čin treba da bude oštar i da Srbija upravo sada krene u organizovan popis svih svojih žrtava u NDH, u kojem veliku pomoć treba da daju potomci preživelih svedoka dešavanja iz Drugog svetskog rata. Svi narodi su svoje žrtve popisali, osim Srba, jer su komunisti to posle rata zabranili, zarad lažnog bratstva i jedinstva" - dodao je Mihailović.

Više o ovome pročitajte OVDE.

Izvor: RTV

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA