Najnovije

PATRIOTSKI BLOK: Evroprajd mora biti otkazan

Patriotski blok, koji čine Srpski pokret Dveri, Ravnogorski pokret, Uspravna Srbija, Nova snaga Srbije, Pirotska nova snaga, Glas naroda, Lekari i roditelji za nauku i etiku, Pravo na izbor i Ne damo đedovinu, zahteva momentalno otkazivanje garancija Vlade Srbije za održavanje Evroprajda 2022. u Beogradu.

Patriotski blok (Foto: Dveri)

Ova sramna manifestacija provocira većinsku Srbiju, vređa javni moral, krši Ustav i zakone o javnom okupljanju i javnom redu i miru i predstavlja opasnost po zdravlje i bezbednost građana, rečeno je u Patriotskom bloku.

'’Upozoravamo javnost da ovde nije u pitanju samo gej paradiranje srpskom prestonicom sedam dana u septembru, već i namera jedne agresivne i totalitarne ideologije lažnih ljudskih prava da okupira čitavo naše društvo. NJihove prave namere ne završavaju se sa gej paradom već idu mnogo dalje u pravcu legalizacije homoseksualnih lažnih brakova, usvajanja dece od strane ovih protivprirodnih zajednica, promocije homoseksualizma, biseksualizma, promene pola i transrodnosti maloletnim licima u našim udžbenicima, vrtićima, školama, zakonima, medijima…. Oni planiraju da u Srbiji primene isto ono što u SAD i Nemačkoj već spremaju kao zakone po kojima bi deca tek sa 14 godina odlučivala kog su pola, što naše porodice i polne i lične identitete mladih ljudi vodi u razne vrste bolesti i izopačenosti.

Patriotski blok podržava sve narodne litije i porodične šetnje protiv organizacije Evroprajda 2022, koje će se ovih dana održati širom Srbije u Kraljevu, Valjevu, Čačku, Zaječaru…. Posebno pozivamo sve naše pristalice i porodične ljude da se odazovu na veliku narodnu litiju koja će se održati u nedelju, 28. avgusta na Veliku Gospojinu u Beogradu sa početkom u 18 časova ispred Srpske Patrijaršije. Vreme je da se probudi i ustane hrišćanska, slobodarska i rodoljubiva Srbija i spreči da antihrišćanske i antiporodične vrednosti zavladaju našim društvom i državom'’, navodi se u saopštenju.

Zvaničan zahtev za otkazivanjem Evroprajda 2022. sutra će Vladi Srbije i resornom Ministarstvu policije u ime Patriotskog bloka predati predstavnici Srpskog pokreta Dveri i Uspravne Srbije.

Više na ovu temu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA