Najnovije

OTKRIVENI NOVI DETALJI: Ko je i za koliko novca ubio prvog predsednika DNR?

Novi detalji ubistva bivšeg predsednika Donjecke Narodne Republike (DNR) Aleksandra Zaharčenka otkriveni su u presretnutom razgovoru između pripadnika Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i agenta, javlja agencija RIA Novosti, pozivajući se na izvor u bezbednosnim strukturama Luganske Narodne Republike (LNR).

Aleksandar Zaharčenko (Foto: RIA Novosti)

Prema rečima sagovornika agencije, bezbednosne strukture LNR su presrele razgovor oficira SBU Aleksandra Kijaščenka sa njegovim agentom, kome je ispričao detalje ubistva Zaharčenka.

„Da biste razumeli, pet miliona rubalja je plaćeno za Zaharku (Aleksandar Zaharčenko - prim. red.). Kažem, pet miliona rubalja je otišlo osobi koja je to izvodila... Dva miliona dolara, to je bio ukupan budžet za sve: za pripremu, za obeležavanje, i tako dalje. A osoba koja je to izvršila, pritisnula taster na vreme, dobila je pet miliona rubalja“, rekao je Kijaščenko.

Aleksandar Zaharčenko poginuo je 31. avgusta 2018. od posledica eksplozije bombe u kafiću '’Separ'’ u centru Donjecka. Istraga je 2019. godine utvrdila organizatore, izvršioce i naručioce ubistva – to su bili visokorangirani državljani Ukrajine i drugih država.

U julu 2020. ukrajinske snage bezbednosti privele su oficira SBU Andreja Bajdala, koga vlasti DNR sumnjiče da je organizovao ubistvo Zaharčenka. U Ukrajini je optužen za nedozvoljeno rukovanje oružjem. Specijalne službe DNR su utvrdile da je Bajdal bio agent petog kontraobaveštajnog odeljenja SBU i lično nadgledao pokušaj ubistva prvog predsednika DNR.

Šemu dostave oružja iz Bugarske u Ukrajinu otkrijte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA