Najnovije

Rusi počeli da tuku treću ukrajinsku liniju odbrane Slavjansk-Kramatorsk-Konstantinovka

Ukrajina i njeni zapadni pokrovitelji i naredbodavci nazaustavljivo gube na „južnom frontu“. Isto će proći i ako pokušaju kontranapad severno od Harkova ili prema Izjumu.

Foto: RIA

I Generalštab Oružanih snaga Ukrajine priznao je da je ruska vojska prešla u ofanzivu u Hersonskoj oblasti. I da atakuju prema Nikolajevu oko Visokopolja i Potemkina, gde su ukrajinske snage proteklih dana pokušavale sa svojim prvim značajnijim kontranapadom.

Ukri su opkoljeni na levoj obali, a na desnu su Rusi izveli padobranski desant.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov  izjavio je da je Kijev tokom 3. septembra u borbama istočno od Nikolajeva Krivog Roga izgubio više od 330 vojnika.

Plus: 13 tenkova, 19 borbenih vozila pešadije, 12 drugih borbenih oklopnih vozila, 11 kamioneta sa teškim mitraljezima“.

A Moskva tek sada „dodaje gas“.

Šalje i na južni i na donbaski front i prema Harkovu nove, sveže jedinice sa savremenom ratnom tehnikom.

Počela je da koristi i bombardere Su-34 koji već prave dar-mar među Ukrajincima jer koriste bombe e od 500, 1000 i 1500 kilograma.

Eksperti tvrde da Rusija tih bombi, koje se posle izbacivanja iz Su-34 prema cilju kreću kao jedrilice, ima i za rat sa celim NATO. A mogu se bacati i sa udaljenosti od 40 kilometara.

Inače, sudeći po ciljevima koji se tuku – Rusi već počinju raketno-artiljerijsku pripremu za udar na treću ukrajinsku donbasku liniju odbrane Slavjansk-Kramatorsk-Konstantinovka.

Konašenkov je saopštio  da su ruske Vazdušno-kosmičke snage `preorale`  položaje ukrajinske  95. desantno-jurišne brigade kod Slavjanska. Uništivši pritom više od stotinu ukrajinskih vojnika i 14 jedinica oklopnih i motornih vozila.

Kod Konstantinovke su razarane pozicije koje drži ukrajinska 93. mehanizovana brigada koja je izgubila do 120 vojnika.

Ruska vojska je Ukrima dosad uništila: 286 aviona, 151 helikopter, 1.867 bespilotnih letelica, 372 PVO raketna sistema, 4.776 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 824 višecevna raketna bacača.

Ukrajinski teroristi nastavljaju granatiranje centra Gorlovke, kao i sela Zajcevo. Snimak i fotografije možete pogledati OVDE.

Izvor: Fakti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA