Najnovije

Rusi napreduju u oblasti Bahmuta, Ukrajinci se pregrupišu zapadno od Soledara: Britanci tvrde da novi ruski udar dolazi iz drugog pravca

Ruske trupe ozbiljno su napredovale u oblasti Artjomovsk, rekao je Igor Kimakovski, savetnik vršioca dužnosti lidera DNR jutjub kanalu "Solovjov lajv".

- Artiljerija potiskuje neprijateljske snage, u nekim delovima fronta ne mogu ni da izađu iz rovova. To se sada manifestuje na Donjeckom pravcu, broj napada na grad je smanjen. To ukazuje da naše trupe počinju da budu efikasnije. Prema tome, imamo određene pomake u pravcu Avdejevke, imamo ozbiljan napredak u području Artjomovska - rekao je on.

Vojni analitičar Jurij Podoljka kaže da se Ukrajinci pregrupišu zapadno od Soledara.

- Dolazi do pregrupisavanja snaga Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Severska i zapadno od Soledara. Postoje dve opcije, ili će se od ovih snaga izgraditi nova linija odbrane ili će se pokušati ponovo zauzeti Soledar – objašnjava Podoljaka.

Britanski MI-6 tvrdi da bi do nove generalne ofanzive Ruske armije moglo doći za 2-3 nedelje. 

Kako tvrde, počelo je kretanje velike količine opreme u pravcu Belorusije i Belogorske i Kurske oblasti, takođe velika količina opreme ulazi na teritoriju Hersonske i Zaporoške oblasti.

PRIGOŽIN: Ne dolazi u obzir nikakav humanitarni koridor za opkoljene Ukrajince - kreće čišćenje rudnika

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA