Najnovije

SUDBINA ZELENSKOG ZAPEČAĆENA! U Moskvi otkrili šta će se uskoro desiti

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da će ljudi u Ukrajini dovesti u pitanje legitimitet predsednika Volodimira Zelenskog, dodajući da veruje da je njegova sudbina “zapečaćena”.

Kako je preneo “NJuzvik”, njegove komentare naširoko su preneli ruski državni mediji, koji su ukazali da u martu u Ukrajini nije bilo Ustavom propisanih izbora zbog ratnog stanja usled ruske invazije. Zelenski je izabran za predsednika 2019, a neki američki kongresmeni su pozivali na održavanje izbora u ratno vreme.
Ali, i vlada i opozicija u Ukrajini su izrazili sumnju u održivost izbora. Pored toga što su milioni glasača razmešteni a Moskva kontroliše skoro petinu ukrajinske teritorije, tu su i oštećena infrastruktura, zastareli birački spisak i nedostatak sredstava, navodi portal.

Ali, Peskov je tokom intervjua sa prorežimskim novinarom Pavelom Zarubinom rekao da bi ukrajinski glasači bili nezadovoljni zbog nedostatka izbora.

- Čini mi se da je sudbina Zelenskog zapečaćena – rekao je on.
- Veoma brzo će doći trenutak kad će mnogi (ljudi), uključujući one u Ukrajini, dovesti u pitanje njegov legitimitet – rekao je Peskov u intervjuu prikazanom u program “Moskva.Kremlj.Putin.” i objavljenom na Zarubinovom kanalu na “Telegramu”.
- On će morati nekako da se opravda. Ali, za nas je glavno to da moramo da nastavimo rat. Moramo da se zaštitimo i moramo da ispunimo zadatke koje smo postavili – rekao je Peskov.

On je takođe rekao da “raste panika na ukrajinskoj strani fronta”.

- Veoma je važno za nas da održimo zamah i ne stanemo – rekao je Peskov, dodajući da će “druga strana” – koju on opisuje kao “kolektivni Zapad plus jedan” – tesirati Rusiju “na izazov”.

Peskov je dodao da je glavna stvar za Rusiju da ne pokaže slabost. “NJuzvik” navodi da je tražio komentar od ukrajinske predsedničke kancelarije.

Šta su rekle ankete?

Portal ukazuje da je anketa u Ukrajini pokazala da većina građana ne želi izbore u ratnim uslovima. Istraživanje kijevske firme SOCIS, sprovedeno između 22. februara i 1. marta, otkrilo je da 59,7 odsto Ukrajinaca veruje da ove godine ne bi trebalo da bude izbora zbog rata, dok nešto ispod četvrtine smatra da se ipak trebaju održati.

Odvojeno istraživanje iz decembra Međunarodnog instituta sociologije u Kijevu otkrilo je da je poverenje Ukrajinaca u Zelenskog opalo sa 84 odsto krajem 2022. na 62% do kraja 2023, u poređenju sa 88 odsto podrške koju je dobio njegov bivši komandant Valerij Zalužni.

Savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine Mihail Podoljak nedavno je rekao da bi Zalužni za nekoliko nedelja mogao da prezume funkciju ambasadora u Velikoj Britaniji.

Dok je Peskov doveo u pitanje legitimitet Zelenskog, međunarodna zajednica je osudila “naštimane” ruske izbore na kojima je prošlog meseca Putin osvojio reizbor. Ostaće na vlasti do 2030, navodi “NJuzvik”.

U UKRAJINI SE ČEKA NEŠTO STRAŠNO! Direktna intervencija SAD izazvala strah i paniku

Izvor: Informer.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA