Najnovije

BLINKEN JAVLJA! Otvara se treće ratno žarište, Azerbejdžan planira veliki napad na Jermeniju

Prema pisanju američkih medija, Entoni Blinken smatra da bi u skorije vreme moglo doći do ponovnog zaoštravanja između Bakua i Jerevana, te da bi ovaj put meta mogla biti južna teritorija Jermenije, koja razdvaja Azerbejdžana od njene enklave na granici sa Turskom i Iranom.

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je da ne isključuje da bi u narednim nedeljama moglo da dođe do napada Azerbejdžana na Jermeniju, piše "Politiko".

Kako otkrivaju izvori ovog medija, Blinken je rekao da američka vlada prati dešavanja u tom regionu, dok je kao potencijalna meta nazvan južni deo Jermenije. Razlog za to je to što kroz ovaj deo jermenske teritorije prolazi koridor, koji spaja najveći deo Azerbejdžana sa enklavom, koja se graniči sa Turskom i Iranom.

ŠIPTARSKA TZV. POLICIJA OPET UPALA NA SEVER: Opet žestok napad na Srbe, hoće da hapse sve povezane sa Banjskom

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev ranije je zatražio od Jermenije da otvori koridor duž svoje južne granice i pripretio da će, ukoliko se to ne desi, ovo pitanje rešiti silom.

Kako prenosi "Politiko", Blinken je stoga izjavio da SAD neće obnoviti sporazum, koji omogućava slanje vojne pomoći Bakuu, ali da ipak smatra da bi predstojeći pregovori između Jerevana i Bakua mogli dati rezultate, te da do invazije možda i neće doći.

SRPSKA DESNICA PRAVA "EKSPLOZIJA" NA POLITIČKOJ SCENI: Rejting ogroman, drugi po snazi u Srbiji (ISTRAŽIVANJA)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA