Najnovije

ZELENSKI PRIZNAO! Prikupljeno 100 miliona dolara za nastavak programa „Zrno iz Ukrajine”

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da je do sada prikupljeno 100 miliona dolara za nastavak programa „Zrno iz Ukrajine”.

„Ove godine nastavljamo rad programa „Zrno iz Ukrajine”. Već smo prikupili više od 100 miliona dolara. Ovaj posao se nastavlja i zahvaljujem svakoj državi i svakom lideru koji je spreman da radi sa Ukrajinom, kako bi se zaštitio međunarodni poredak i svakom narodu kome je potrebna pomoć, garantovala bezbednost od agresije i veštački izazvanog haosa”, rekao je Zelenski obraćajući se učesnicima drugog samita ukrajinske humanitarne inicijative, prenosi Ukrinform.

Prema njegovim rečima, od početka programa prikupljeno je 180 miliona dolara za njegovu realizaciju, a oko 30 učesnika se uključilo u inicijativu.

U okviru inicijative, 170.000 tona ukrajinskog žita isporučeno je u Somaliju, Etiopiju, Keniju i Jemen, naveo je Zelenski.

U Kijevu je 26. novembra 2022. održan prvi Međunarodni samit o bezbednosti hrane u vezi sa sprovođenjem ukrajinske humanitarne inicijative Zrno iz Ukrajine, prenosi Tanjug.

UKRAJINSKE SNAGE HAOTIČNO TUKU IZ TOPOVSKE ARTILJERIJE: Ukrajinski pešadinci drže jako uporište (MAPA)

Izvor: Politika.rs

 

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA