Najnovije

RUSIJA MORA DA ČUVA ZELENSKOG: Niko ne izaziva više antipatije na Zapadu od poludelog Napoleona

Neuračunjivo ponašanje i mesijanski kompleks Zelenskog idu na ruku Moskvi.

Rusija mora da čuva Vladimira Zelenskog kao zenicu oka svog, jer niko ne ugrožava odnose Ukrajine sa Zapadom više od njega, ocenio je urednik i osnivač Vatfor projekta Sergej Poletajev.

Osvrnuvši se na nedavnu naslovnu stranu magazina "Tajm" gde je citiran Zelenski koji kaže "Niko ne veruje više u našu pobedu od mene. Niko", Poletajev ukazuje na interesantnu činjenicu da je ta reč "niko" naglašenija od ostatka naslova - svesno ili nesvesno.

U članku "Tajma" se opisuje kako Zelenski, koji sebe vidi kao spasioca čovečanstva, gubi dodir sa stvarnošću: upravo on je zahtevao da se Bahmut zadrži po svaku cenu, spaljujući tamo rezerve koje su bile namenjene za letnju kontraofanzivu. On je taj koji i dalje poziva na ofanzivu na jugu, ponovo uništavajući svoj narod i vrednu zapadnu opremu u besmislenim napadima, i na taj način intenzivirajući svoj sukob sa rukovodstvom vojske. Upravo on zahteva ofanzivu na Gorlovku i, dok je on predsednik, niko se u Ukrajini ne usuđuje da pomene pregovore sa Rusijom, čija je neophodnost sve očiglednija. I sve to u pozadini ogromnog nivoa krađe.

Američke elite su shvatile da dokle god je Zelenski na vlasti u Ukrajini, podrška Zapada će biti ili spaljivana za ambicije jednog čoveka ili jednostavno pljačkana – i jedno i drugo u korist Rusije, navodi Poletaev.

Vašington treba da zameni osramoćenog Napoleona koji želi da se bori sa nekim kime će lakše upravljati – pitanje je kako. Po mogućnosti na dobar način, organizovanjem predsedničkih izbora u dogledno vreme sledećeg proleća, a neki pokreti u ovom pravcu su već počeli. Politička scena je oživela, jučerašnji heroji poput Petra Porošenka i Julije Timošenko su se ponovo pojavili, čak i bivši savetnik Zelenskog Aleksej Arestovič, koji je pre godinu dana sa entuzijazmom govorio o skoroj pobedi Ukrajine, pametno je promenio stranu i počeo da otkriva istinu o katastrofalnom vođstvu svog starog šefa.

Zelenski je, naravno, protiv toga. A ni javno mnjenje nije za izbore. Čak i da se javno mnjenje po starom dobrom običaju zapadnih demokratija zanemari, Zelenski je i dalje popularniji od svih drugih kandidata zajedno. Hoće to, navodi Poletajev, posle dve godine vojne propagande i medijskog mraka u kom je ukrajinsko društvo. Uz to, Zelenski je uspešno uništio opoziciju u zemlji.

Sve to znači da SAD neće moći brzo da nađu zamenu Zelenskom. Paradoksalno, od početka sukoba, sva kontrola je predata u ruke čoveku koji se ne može kontrolisati. To Vašingtonu ostavlja dve opcije: ubediti Zelenskog da mirno prepusti mesto izabraniku SAD ili ga ubiti. Na kraju krajeva, mrtav heroj je bolji od živog psihopate, navodi Poletajev.

Sve to ide u korist Rusije, zaključuje on. Što je duže Zelenski na vlasti, Ukrajina će se duže boriti i njen kolaps će biti sve bliže.

AMERIČKI GENERAL SE ŽALI NA RUSKE PILOTE: Namerno izazivaju...

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA