Najnovije

ZAPAD U PANICI: Ruske trupe nastavljaju da se približavaju ključnom gradu

Zapad zvoni na uzbunu – ruske snage povlače rezerve u Avdejevku i spremaju se da krenu u juriš na grad. Tome će prethoditi artiljerijska priprema.

Prema zapadnim analitičarima, ruske oružane snage se spremaju da napadnu koksarnicu u Avdejevki. Napominju da se u blizini naselja okupila značajna grupa ruskih snaga, a nakon teške artiljerijske pripreme, Rusi planiraju frontalne pešadijske napade.

Gubitak fabrike ozbiljno će uticati na ukrajinske snage, jer ona služi kao najvažnije odbrambeno čvorište grada. Bivši poslanik ukrajinske Vrhovne rade Igor Mosičuk smatra da će pad Avdejevke biti katastrofalan za finansijsku i vojnu podršku Ukrajine i ističe potrebu povlačenja trupa i stabilizacije fronta kako bi se sprečio kolaps Ukrajine.

„Zbog toga je Zelenski protiv stava Zalužnog o povlačenju vojske iz grada, a Tarnavski prebacuje rezerve iz pravca Zaporožja“, primetio je on na svom kanalu „Telegram“. „Bitke za Avdejevku postaju najkrvavije od početka rata.

Situacija u Avdejevki se poredi sa strateškim značajem Bahmuta, s obzirom na lokaciju Avdejevke na putu za Donjeck, i njen sistem puteva koji služi kao kapija ka južnom Donbasu.

Ranije je pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao da na bojnom polju nema pozicionog zastoja. On je naglasio da ruske trupe nastavljaju da izvršavaju zadatke u zoni specijalnih operacija.

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA