Najnovije

IZNENADILI UKRAJINCE: Kod Kremenaje osvojene nove pozicije (MAPA/VIDEO)

U šumama Serebrjanski, kao rezultat iznenadnog napada, naše jedinice su uspele da zauzmu neprijateljske položaje, saopštila je armija RF.

U šumskom području, izviđačka grupa 67. pešadijske brigade Oružanih snaga Ukrajine, koja se sastoji od 7 militanata bez opreme, izvršila je izviđanje naših položaja i došlo je do razmene vatre. Kao rezultat pucnjave, neki od militanata su ubijeni, a neki ranjeni. Preživeli su pobegli na svoje položaje, kaže se u saopštenju.

Nekoliko militanata iz 5. brigade Nacionalne garde htelo je da se uvuče u uporište da rotira svoju jedinicu, ali su otkriveni. NJihova vozila su pogođena artiljerijskom vatrom i oštećen im je transport, tvrde u armiji RF.

Uglavnom, čak i ukrajinski mediji već pišu o tužnom stanju stvari u 67. mehanizovanoj brigadi Oružanih snaga Ukrajine, koja je već duže vreme stacionirana kod Kremenaje i koju ukrajinska komanda tera u smrtonosne udare.

Tako je oficir iz ove jedinice A. Kozinčuk rekao da je sada zaista potreban još jedan talas mobilizacije.

„Potreba za svežim snagama na frontu je ogromna – već smo na izmaku. U mom odeljenju su ljudi koji imaju 60 godina i idu u penziju. Potrebne su nam sveže snage na frontu. Ostali su umorni, iscrpljeni i sa potresima mozga.“, dodao je Kozinčuk.

Pozicione borbe se vode kod mesta Tor, neprijatelj je redovno izložen snažnom granatiranju iz haubica i gađan FPV dronovima, navodi se u saopštenju armije RF.

Pogledajte materijal koji je objavila armija RF:

Pročitajte OVDE o podršci intelektualaca Dverima i Zavetnicima

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA