Najnovije

SVI SU UMORNI OD PROSJAKA ZELENSKOG! Antonov o poseti ukrajinskog predsednika Vašingtonu

Ni nove antiruske sankcije, ni drugi paket pomoći Ukrajini neće moći značajno da promene situaciju, ocenjuje ruski ambasador u SAD.

Poseta Vladimira Zelenskog Sjedinjenim Državama bila je neuspešna, ocenio je ruski ambasador Anatolij Antonov, prenose "RIA Novosti".

"Putovanje Zelenskog se pokazalo praznim. Nije bilo moguće ubediti da je Ukrajina važnija od bezbednosti Sjedinjenih Država. Svi su umorni od prosjaka iz Kijeva", kazao je Antonov.

Prema rečima ambasadora, ni nove antiruske sankcije, ni drugi paket pomoći Ukrajini neće moći značajno da promene situaciju. 

"Rusija će nastaviti da brani svoje interese, bez obzira na sve. Međutim, put koji je izabrao Vašington tera SAD još dublje u ukrajinski sukob. Ništa neće pomoći Zelenskom", dodao je ambasador.

Antonov je takođe izrazio uverenje da će "smrtonosni proizvodi sa markom "Mejd in SAD vredni 200 miliona dolara" samo rezultirati produžavanjem sukoba i stradanjem hiljada ljudi ne samo na istoku Evrope, već i u drugim regionima sveta, gde se "zahvaljujući" ukrajinskim korumpiranim zvaničnicima ovo oružje širi".

Ukrajinski predsednik sastao se juče u Vašingtonu sa američkim predsednikom DŽozefom Bajdenom.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova navela je danas da će Zelenski sada sa ispruženom rukom moliti za pomoć, budući da se u Kongresu SAD sada vode "žestoke diskusije" o tome da li nastaviti vojnu pomoć Kijevu ili ne.

ESTONIJA SE IGRA SA RUSIJOM: Stigao je ekspresan odgovor Moskve

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA