Najnovije

RUSKO MINISTARSTVO IMA PORUKU ZA BELU KUĆU: Kakvi su vam to simboli? Totalna izopačenost

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova osvrnula se na nedavni skup sa nacističkim simbolima ispred Bele kuće, poručivši da to nije sloboda govora, već totalna izopačenost.

Sjedinjene Države primećuju porast antisemitskog raspoloženja u svojoj zemlji, ali u isto vreme dozvoljavaju pristalicama nacista da marširaju direktno ispred Bele kuće, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Užasan događaj odvio se u pozadini rezidencije američkih predsednika, praćen nacističkim simbolima, skandiranjem i pozdravima ekstremno desničarskih grupa. Ko je organizator tog marša? Sledbenici i saučesnici kijevskog režima. Desničar Roman Kašpur i aktivistkinja Natalija Šaporinskaja, koja je inače, direktno povezana sa američkom agencijom USAID", napisala je Zaharova na Telegramu.

Prema njenima rečima, dok se u Americi žale na porast antisemitskih osećanja u poslednje vreme, na travnjaku ispred Bele kuće skandiraju svoje nacističke parole predstavnici jedne strukture poznate po najekstremnijem antisemitizmu, judeofobiji i drugim vrstama rasne netrpeljivosti i mržnje na nacionalnoj osnovi.

"Nacisti su ubijali sve: Jevreje, Slovene, Rome i pripadnike drugih, sa stanovišta Trećeg Rajha, 'drugorazrednih' naroda. Danas je ova ideologija procvetala uz podršku i blagoslov vlasti Amerike. To nije sloboda govora, već njena totalna izopačenost", zaključila je Zaharova.

STIŽE PAKLENA SITUACIJA ZA ZELENSKOG: Ne sme još da potpiše, vojska besna, ljudi beže

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA