Najnovije

NIKŠA BULATOVIĆ: Godina izborna 2012.

„Poštovani glasači, žuta vlast godinama pljačka, rasprodaje i zadužuje našu zemlju, uništava pravosuđe i javna preduzeća, sprovodi stranačko kadrovanje i zapošljavanje, sputava slobodu medija, širi nemoral i sprovodi izdaju Kosova i Metohije. Ali, to radi nedovoljno brzo, nedovoljno efikasno i nedovoljno sistematično. Mi ćemo sve to raditi brže, efikasnije i sistematičnije''.

Nikša Bulatović (Foto: Pravda)

Piše: Nikša Bulatović

Kada dođemo na vlast, obećavamo da ćemo pljačkati, rasprodavati i razoriti sve što stignemo. Uništavaćemo Srbiju temeljno. Najveće ekonomske štetočine koje bismo trebali da hapsimo iz žute vlasti, mi ćemo da uzmemo u svoje redove, da nam pomognu da uništimo Srbiju.

Obećavamo, dragi glasači, da ćemo kao političke savetnike najviših državnih funkcionera uzeti one strance koji su nas bombardovali 1999. godine i koji se bore za nezavisno Kosovo. Prijateljskim zemljama, onima koje ne priznaju Kosovo, uvodićemo sankcije, a neprijateljskim ćemo davati poklone i poslušno izvršavati njihove naloge, mada ćemo ponekad gunđati zbog toga, ali samo pred vama, dragi glasači.

Državnike iz neprijateljskih zemalja, koje su nas zasipale osiromašenim uranijumom i kasetnim bombama i otele nam Kosovo, dočekivaćamo sa najvećim počastima, crvenim tepihom, hlebom i solju. NJihovim zemljama davaćemo sve pogodnosti, njihove kompanije dobijaće besplatno zemljište, besplatnu infrastrukturu i desetine i stotine hiljada evra po zaposlenom radniku. To nikako nećemo davati domaćim privrednicima, niti našim gastarbajterima koji žele da se vrate i ulože u Srbiju, kao ni najvećim prijateljima koji sprečavaju članstvo Kosova u UNjedinjenim nacijama.

Dragi glasači, uzimaćemo kredite od vama omraženog MMF-a i Svetske banke, i od koga god stignemo. Zadužićemo vam i čukununuke i askurunuke. Gradićemo autoputeve i gde treba i gde ne treba, a kilometar ćemo plaćati po cenama duplo i trostruko većim nego u Nemačkoj ili Danskoj. Naši autoputevi po ravnoj Vojvodini biće skuplje plaćeni nego oni kroz švajcarske Alpe. Gradićemo stanove za superbogate, podićićemo cene stanova u nebesa, tako da samo bogati mogu da ih priušte. Jeftinije stanove ćemo praviti samo za pripadnike policije i vojske, i time ih zadužiti da čuvaju našu vlast.

Obećavamo da ćemo rasprodavati zemlju strancima. Žuti su uveli rudnu rentu od tri posto, najmanju u svetu, ali su je vrlo malo koristili. Mi ćemo je maksimalno eksploatisati, sva naša rudna bogatstva daćemo strancima, za tri odsto rente, a nekad i bez ikakve nadoknade. Rudu zlata davaćemo besplatno, ali ćemo zadržati pravo da to naše zlato otkupljujemo po tržišnoj ceni.

Za tri odsto rente uništavaćemo poljoprivredno zemljište, zagađivaćemo podzemne tokove i reke, preoravaćemo brda i planine. Sva naša izvorišta pitke vode trudićemo se da zagadimo. Tamo gde su najveća vodoizvorišta za Beograd, gradićemo metro i stadion. Nećemo se obazirati na ekološke propise i zakone, oni za nas neće postojati.

Izvršavaćemo ono što Brisel i Vašington budu tražili od nas, a ništa nećemo tražiti za uzvrat. Branićemo Kosovo i Metohiju samo na rečima, ali ne i na delu. Predaćemo separatistima sve ingerencije države Srbije na Kosovu i Metohiji. Predaćemo Prištini sudstvo, tužilaštvo i policiju, daćemo im pozivni broj, predaćemo elektroenergetski sistem, trafo stanicu Valač i jezero Gazivode. Rasformiraćemo civilnu zaštitu. Bez borbe ćemo im dozvoliti članstvo u Međunarodnom olimpijskom komitetu, FIFA i drugim sportskim organizacijama. Ukinućemo zvezdicu i fusnotu za Kosovo u međunarodnoj komunikaciji, priznaćemo tablice, diplome i pasoše države Kosovo. Odreći ćemo se prava da vojno povratimo Kosovo i Metohiju, čime ćemo otvoriti put Kosovu u NATO.

Kad budemo vlast, kupovaćemo poslanike, odbornike i čitave mesne i opštinske odbore opozicionih stranaka. Ako ih ne možemo kupiti, pretićemo im, i prebijati ih. Opoziciju neće više toliko tući policija, već više kriminalci i navijači koji će raditi za nas. Sadićemo konoplju, rasturaćemo heroin, kokain, sve poslove sa drogom preuzeće državne službe.

Javna i državna preduzeća u potpunosti ćemo deprofesionalizovati. NJima će upravljati naši članovi i poslušnici, a ne stručnjaci. Na primer, Elektroprivredu Srbije vodiće roštiljdžija. Postavićemo naše ljude svuda, na čelo svih državnih, javnih i komunalnih preduzeća, bolnice, škole, vrtići, sve će biti u našim rukama. Pobrinućemo se da nikad ne bude konkursa za direktore, na sve strane će biti v.d. direktori i biraće ih Vlada i opštinski organi. Nećemo poštavati zakon koji propisuje da v.d. direktor može da traje najviše devet do 12 meseci. Kod nas će trajati dok god mi to želimo i ne izaberemo drugog v.d. direktora.

I zaposleni u njima biće praktično u v.d. statusu. Novozaposleni dobijaće ugovore o privremenim i povremenim poslovima, ili na određeno, a nikako za stalno. Držaćemo ih godinama u takvom statusu, iako zakon to zabranjuje. Da bi zadržali posao, moraće da glasaju za nas, skupljaju sigurne glasove, idu na mitinge, botuju po društvenim mrežama. Neće se poštovati Zakon o radu, moraće da rade i prekovremeno, i to bez nadoknade.

Podsticaćemo masovno iseljavanje iz Srbije, a useljavaćemo ilegalne migrante. NJih ćemo naoružati, a vas razoružati. Prajdovi će biti redovna godišnja aktivnost. Nudićemo vam parizer umesto pršute, ješćete i piti svakakvo smeće, disaćete najzagađeniji vazduh na svetu. Svi državni ugovori o prodaji državne imovine ili državnim nabavkama biće tajni, kako bismo mogli na miru da vas pljačkamo.

Lagaćemo, varaćemo, krašćemo, ubijaćemo, hapsićemo, zabranjivaćemo...

MI UNIŠTAVAMO TEMELJNO.“

------------------------------------------

- Aa, kako ti se čini? Jel` bolje zvuči „temeljno ili do temelja“? Hoću da idemo sa ovakvom kampanjom, pošteno, iskreno, do koske.

- Paaa... Bolje zvuči „do temelja“, ali, mislim, Aco, da glasači neće najbolje razumeti toliki izliv iskrenosti.

- Pa šta ćemo, Asafe? Da idemo onda sve obrnuto?

- Da, idemo sve obrnuto.

- Baš sve?

- Da, počevši od Antisrpska nazadna partija. Neka bude Srpska napredna stranka.

(Autor je novinar i voditelj na Jutjub kanalu Pravi odgovor)

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA