Najnovije

NESTOROVIĆ: Tužili bi smo NATO i poništili Briselski sporazum

Lider pokreta "Mi - glas iz naroda" govorio je o svom viđenju obojenih revolucija, sudbine Kosmeta, ali i takozvanoj prvoj i drugoj Srbiji.

Branislav Nestorović (Foto: Medija centar Beograd)

Sve obojene revolucije organizuje "Kanvas" Srđe Popovića, sa istom ikonografijom i scenarijem, tvrdi prof. dr Branimir Nestorović za "Večernje novosti" koji navodi da sada opet "pokušavaju da nam prodaju" Peti oktobar.

"Nisu imali razloga da taj scenario menjaju jer je do sad funkcionisao. Problem je što je svuda primenjen jednom, dok kod nas pokušavaju da ga prodaju dva puta u kratkom vremenskom periodu", navodi Nestorović.

Na pitanje kako bi njegova partija rešila pitanje Kosova i Metohije, Nestorović kaže da bi najpre tražili poništenje Briselskog sporazuma "jer se ne primenjuje više od deset godina", a zatim bi na Savetu bezbednosti i Generalnoj skupštini UN tražili sprovođenje Rezolucije 1244.

"Tužili bi smo NATO i neke njihove članice zbog formiranja tzv. vojske Kosova i rušenja Rezolucije 1244, koja izričito zabranjuje službe tzv, Kosova na severu. U međuvremenu bi smo blokirali prolaz automobilima sa Kosova, sem sa tablicama Srbije. Maksimalno bi smo pomogli Srbe na Kosovu, ekonomski ako što bi smo kupovali proizvode od njih po dvostruko većim cenama od tržišnih. Istovremeno bi smo jačali vojnu moć i pripremali se za trenutak rastakanja NATO", ističe Nestorović.

I prosta anketa na pijaci pokazala bi, kaže on, da ne postoje dve Srbije.

"Postoji jedna Srbija i centar Beograda koji sebe smatra elitom iako su im se roditelji iz unutrašnjosti doselili pre dvadesetak, tridesetak godina".

Na pitanje novinara "da li bi pojedini Srbi više voleli Ruse da su nas i oni bombardovali", Nestorović je odgovorio – "Rusi nas nikad ne bi bombardovali".

Izvor: RT Balkan/Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA