Najnovije

Pojačano prisustvo specijalaca iz Prištine u opštinama na severu Kosova i Metohije: Uhapšena dva Srbina

U opštinama na severu Kosova i Metohije danas je primetno povećano prisustvo jedinica specijalne policije, kako navode iz tzv. Kosovske policije, „na severu Kosova u toku je akcija protiv suzbijanja narkotika“.

Rosu (Foto: Jutjub)

Kako navode građani u opštini Zvečan, primetno je prisustvo više džipova i oklopnih vozila u kojima se nalaze pripadnici specijalne jedinice Rosu.
U saopštenju koje je tzv. Kosovska policija objavila na svojoj zvaničnoj Fejsbuk* stranici stoji da je „u toku akcija borbe protiv zloupotrebe droga“.

„Kosovska policija, konkretno Direkcija za istrage trgovine drogom u jeku borbe za prevenciju i borbu protiv slučajeva zloupotrebe droga, nakon intenzivnih istraga danas 12.02.2023. godine, u regionu severne Mitrovice, sprovodi akciju protiv droge, uz podršku drugih relevantnih jedinica „Policija“, navodi se u saopštenju na albanskom jeziku.

Kako se dalje navodi, u regionu severa protekle godine policija je imala nekoliko uspešnih akcija.

„Što se tiče rezultata ili detalja ove operacije protiv droge bićete na vreme obavešteni nakon što budu dostupni izveštaj ili informacije od terenskih jedinica“, zaključuju u saopštenju, piše Sputnik.

Tamošnji ministar unutrašnjih poslova DŽeljalj Svečlja naveo je da je kosovska policija u severnoj Mitrovici uništila dve laboratorije za drogu.

„Suvlasnik jedne od njih je D.S. koji je prošlog meseca napao kosovske policajce. On je deo bandi koje primaju naređenja od organizovanog kriminala u Srbiji. Podržavaju ih i štite Vučić i Petković“, navodi Svečlja u svojoj objavi na „Tviteru“.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA