Najnovije

VUČIĆ JE ŠIPTARSKI LOBISTA: NJegov cilj je - Kosovo u NATO! (VIDEO)

Albanci su na Kosovu i Metohiji apsolutno svi zadovoljni ovim planom na koji je pristao Aleksandar Vučić. Šta radi naš predsednik? On se bori da Šiptarima da državu, a da Srbi preko zajednice srpskih optština dobiju kulturnu autnomiju u okviru te nezavisne države, izjavio je Marko Jakšić, član predsedništva Narodnog pokreta „Otadžbina“ i jedan od istaknutih lidera Srba sa Kosova i Metohije, prilikom gostovanja u emisiji Luča na kanalu Pravi odgovor.

Marko Jakšić (Foto: Jutjub)

On je podsetio da prema Rezoluciji 1244 i prema našem Ustavu, Albancima nudimo široku autonomiju.

- A ova priča oko ZSO, tu je pomalo pitanje trgovine, oni kao neće, pa hoće, pa opet neće, pa im se nudi 15 formi da oni to prihvate. Preko ZSO treba da se napravi definitivan raskid sa državom Srbijom, kad smo sve dali, sudstvo, policiju, telekomunikacije, dali vojsku itd., ostalo je još da zdravstvo, prosvetu, kulturu, prepustimo Prištini. Jer kako kaže Vučić, kako ide finansiranje? Tako što Beograd daje pare Prištini, a Priština prebacuje pare Zajednici srpskih opština, što znači definitivan raskid Srba sa svojom državom Srbijom – upozorava Jakšić.

On je optužio Vučića da je „šiptarski lobista“ i da sprovodi plan da Kosovo postane članica NATO pakta.

- Srpski narod na KiM je shvatio da je taj raskid nastao onoga momenta kada su srpske sudije položile zakletvu na Ustav samoproglašene Republike Kosovo ispred Hašima Tačija. Shvatili su da je to definitivan raskid sa državom Srbijom, i da ih predsednik Srbije vodi u Veliku Albaniju. Jedan veliki deo sveta je otišao, mojih komšija sunarodnika, sa kojima sam sedeo, družio se, više nisu tu – naveo je lider Srba sa KiM.

Jakšić je izneo jednostavnu i hiljadama godina poznatu ideju rekavši da na sve represivne mere Prištine prema Srbima, poput hapšenja Srba za navodne ratne zločine i zabrane ulaska automobila sa srpskim tablicama gradova sa Kosova i Metohije, treba odgovoriti – reciprocitetom.

- Oni hapse Srbe sa ciljem da proteraju preostali srpski narod. A država Srbija treba da pokrene procese za zločine OVK, pa će nekad neko doći na neku granicu Srbije, pa ćemo da ga hapsimo. Mora Srbija da ide na princip reciprociteta, vi ste gospodo uhapsili naše, mi ćemo da hapsimo vaše – ukazao je Jakšić na jednostavan princip koji srpskim vlastima ne pada na pamet.

Jakšić je konstatovao da „nemamo budućnost ako nemamo metod reciprociteta, nego puštamo da oni rade šta hoće“.

- Ako oni ne puštaju naše tablice, Srbija ne treba da pušta njihove tablice. Imajući u vidu geografsku poziciju, više će oni da budu oštećeni nego Srbi. Kada bi to Srbija uvela, protiv Kurtija bi za deset dana izbile takve demonstracije da bi u Prištini pala vlast – ukazao je on.

Umesto toga, imamo hapšenja Srba u Beogradu koji se protive nezavisnosti Kosova, a kakvi se pritisci i pretnje sprovode prema Srbima na samom Kosovu i Metohiji da se ne protive planovima Vučića, možete pogledati u emisjii na kanalu Pravi dogovor.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA