Najnovije

Vladimir Dimitrijević: Progon monaha Antonija - činjenice i tumačenja

Piše: Vladimir Dimitrijević

UMESTO UVODA

„Srpska lista“ izdala je Hrista.
Nema čuda – pravio je Juda.  

ČINJENICE

U ovom trenutku uopšte nije važno da li podržavate monaha Antonija ili ne, da li ga smatrate monahom ili raščinjenim Draganom, da li vam smetaju njegovi stavovi ili su vam isti sasvim prihvatljivi. Ovo što je bitno jeste to što se sada sa njim zbiva. A evo šta se zbiva (dobio sam ovakvu elektronsku poštu od jednog njegovovih saboraca ): 

„Osuđen je po hitnom postupku i prekom sudu u policiskoj stanici na kaznu od 300 000 din. A zbog organizovanja neprijavljenog protesta i to za 11.03, 12.03 i 13.03. za svaki po 100 000,  s tim da 12.03. kasno uveče ga nisu hapsili, zbog protesta ispred zgrade Narodne skupštine nego su ga udaljili da bi 13.03. uveče bio uhapšen i kažnjen zbog sva tri dana.
13.03. je ponedeljak uveče a poseta advokata u zatvoru je moguća samo ponedeljkom i četvrtkom.
Prilikom uplate (298.000 din, 2000 din manje jer je ležao 2 dana u zatvoru) ove  sume pušten je tek u 13:30 iako je po uvidu u uplatu trebalo da izađe u 8:30... A najkasnije do 12:00...
Čim je izašao iz zatvora, naišao je 2  kilometra dalje na patrolu koja je zaustavila auto i lično sve pretresala... Zatim natrednih 3 kilometara opet to, gde  je zbog njegove reči "NATO policajac" i snimanja  telefonom uživo istog, on ponovo bio priveden i ponovo kažnjen od 50.000 din. Prilikom poslednjeg hapšenja određena mu je kazna od još 100.000 + 5 dana bez pravo na žalbu.“

Ovo su činjenice, a ostalo su tumačenja.

DA LI SHVATAMO?

Izdajnički režim Aleksandra Vučića kreće u najžešću represiju  protiv svih koji kažu da je on izdajnik. Ludilo u kome smo se obreli postaje strahotno upravo zato što će dotični, da bi se sakrio od sebe i pravde, činiti sve da uguši bilo kakav glas protesta. Monah Antonije, Zlatanović i Knežević su prvi, a zatim će ići redom. I to ne samo utorkom i sredom, nego svaki dan. Profesor Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu Milo Lompar izjavio je da protivustavno ponašanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića stvara stanje trajnog državnog udara, jer vlast donosi odluke na koje nema pravo.

Lompar je agenciji Beta kazao da prisustvujemo četvrtom autoritarno-diktatorskom režimu, „koji je po istorijskom učinku najbliži totalitarnom režimu Josipa Broza“.

A kako je bilo za vreme Broza? 

Za pevanje „Oj, vojvodo Sinđeliću“ mesec dana bajbokane. A za ozbiljne prestupnike protiv režima – pravac ludnica. Ko ne veruje, neka čita. (1)  

Zato sada moramo braniti sve uhapšene, među kojima je i monah Antonije. Već sutra mogu doći i po nas. 

1.    https://scindeks-clanci.ceon.rs/data/pdf/0085-6320/2011/0085-63201102257K.pdf

Ostale tekstove Vladimira Dimitrijevića pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA