Najnovije

TAKTIKA SPALJENE ZEMLJE U BAHMUTU: Uništavaju sve za sobom

Ukrajinske trupe, u okviru taktike spaljene zemlje, uništavaju stambeni sektor na jugu Artjomovska (Bahmuta), nad kojim su prethodno izgubile kontrolu, javlja dopisnik RIA Novosti sa lica mesta.

Bahmut (Foto: Jutjub)

„Ono što su predali, one (ukrajinske snage bezbednosti) uništavaju sve“, rekao je Vagnerov borac, čija jedinica deluje u ovom pravcu.

Prethodno je dopisnik agencije javio da borci Vagnerove grupe evakuišu stanovnike južnih i istočnih delova grada.

Reporteri RIA Novosti su zabeležili trenutke masovnog granatiranja ukrajinskih snaga bezbednosti u stambenoj četvrti na južnoj periferiji Bahmuta. Jedan od stanovnika ovog kraja pojasnio je za RIA Novosti da je ukrajinska vojska od kraja prošle nedelje pojačala granatiranje tog područja.

„Poslednja tri dana su uglavnom bila teška, četiri ili pet puta su uleteli u našu kuću, krov je bio polomljen“, rekao je stanovnik jedne kuće na južnoj periferiji Bahmuta.

Prema Protokolu 1 Ženevske konvencije, zabranjeno je uništavanje ili oštećenje objekata neophodnih za opstanak civilnog stanovništva u toku neprijateljstava (uz određene rezerve). Ministarstvo odbrane Rusije je više puta prijavljivalo druga kršenja Ženevske konvencije od strane ukrajinskih trupa, uključujući mučenje zatvorenika.

Bahmut (Artjomovsk) se nalazi severno od velikog grada Gorlovke. To je važno transportno čvorište za snabdevanje ukrajinske grupe trupa u Donbasu. Više od šest meseci vode se žestoke borbe van grada.

O stanju na celom frontu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA