Najnovije

Šok izjava Zelenskog: Ako budemo poraženi u Artjomovsku, Kijev će se suočiti sa pritiskom za kompromis

Ako ukrajinske trupe budu poražene u Artjomovsku (ukrajinski Bahmut), onda će se Kijev brzo suočiti sa pritiskom međunarodne zajednice, izjavio je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski.

Zelenski smatra da će pritisak doći brzo nakon poraza u Bahmutu, kako iz međunarodne zajednice tako i iz njegove zemlje, piše agencija Asošiejted pres kojoj je Zelenski dao intervju.

„Naše društvo će se osećati umorno. Naše društvo će me podsticati na kompromis sa njima (Rusijom)“, rekao je Zelenski, napominjući da još nije osetio takav pritisak.

Ukrajinski predsednik je dodao da bi svaki poraz u ovoj fazi sukoba mogao da podrije borbeni duh ukrajinskih trupa.

Agencija navodi da su komentari Zelenskog bili priznanje da bi gubitak bitke za Artjomovsk „bio više skup politički poraz nego taktički“.

Ukrajina je sama pretvorila Artjomovsk u svojevrsni simbol i to je njena tragična greška, smatra zamenik predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski.

On je za Sputnjik rekao da Rusija čuva ljudstvo i civilno stanovništvo i stoga, prilikom napada u Donbasu, ne koristi svu moć koju bi mogla da upotrebi.

„Što se tiče ukrajinske strane, sami su pretvorili Artjomovsk u svojevrsni simbol. I to je njihova tragična greška, jer sada bacaju sve više neiskusnih regruta kao topovsko meso u ovu oblast“, objasnio je Poljanski.

Prema njegovim rečima, ukrajinsko društvo svesno je ove apsolutno užasne situacije.

„Smatramo to apsolutno beskorisnim, ali na Ukrajini je da odluči šta da radi. U svakom slučaju, sudbina Artjomovska je, mislim, već predodređena. Pitanje je dana, možda nedelja. Ali mi ne žurimo“, dodao je diplomata.

UKRAJINA NAPADA PRIDNJESTROVLJE?! Lavrov nema dilemu: Branićemo 250.000 Rusa

Izvor: Pravda/Sputnik

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA