Najnovije

EMIL VLAJKI: Kosovo - najveći koncentracioni logor u Evropi (2)

Piše: Emil Vlajki

Nanovo upozoravam srpsku i svjetsku javnost:
-Da je sjever Kosova postao koncentracioni logor sličan Varšavskom getu u kojem su nacisti satjerali Jevreje u Drugom svjetskom ratu;
-Da se NATO i paravojne albanske snage svakodnevno iživljavaju nad Srbima;
-Da NATO apsolutno podržava albanske načelnike u općinama sa izrazitom srpskom većinom. Pogledajte:

- Američki državni sekretar Entoni Blinken saopštio je da je odluka vlade u Prištini, da prisilno pristupi opštinskim zgradama na severu pokrajine, snažno i nepotrebno eskalirala tenzije. 

31.05.2023 | 07:25
"Premijer Kurti i njegova vlada treba da obezbede da izabrani gradonačelnici obavljaju svoje prelazne dužnosti sa alternativnih lokacija izvan opštinskih zgrada i da povuku policijske snage iz okoline", naveo je Blinken u saopštenju Stejt departmenta.
(E. V. – teški cinizam: obavljajte svoje prelazne dužnosti sa  alternativnih lokacija);

-Da okupacionim trupama NATO-a ne pada na pamet formiranje Zajednice srpskih općina, osim u obliku neke udruge podložne Albancima:
-Da postaje jasno da Zapad hoće da otvori drugi front na Balkanu, kao i da uvuče Rusiju u konflikt, kako bi olakšao svoju tešku vojnu situaciju u Ukrajini;
-Da postoji visok stupanj vjerojatnosti da će ova situacija rezultirati otporom Srba i njihovim krvoprolićem, a onda i njihovim izgonom.
-Da srpskim vlastima preostaju samo dvije mogućnosti: Ili vojno intervenirati, ili se povinovati NATO zahtjevima što bi, u relativno kratkom roku i nakon srpskog otpora, rezultiralo potpunim etničkim čišćenjem Kosova.

P.S.
Bilo bi dobro da oni koji su organizirali spontane šetnje Beograđana zbog nasilja u Beogradu i Mladenovcu, da pozovu narod da šeće i protiv nasilja na Kosovu vršenog od strane okupacionih i albanskih snaga nad tamošnjim Srbima.

Više tekstova Emila Vlajkija pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA