Najnovije

Novi proglas Dveri, Zavetnika i DSS-a!

Srpski pokret Dveri pozvao je danas građane, radnike, akademike, sindikalne grupe, članove radnih tela i članove i simpatizere političkih stranaka da, potpisivanjem proglasa, zatraže poništenje odluke o promeni pravne forme Elektroprivrede Srbije (EPS) iz javnog preduzeća u akcionarsko društvo, a ovaj proglas potpisuju zajedno Dveri, Zavetnici i DSS.
Energetika (Foto: jutjub)

Energetika (Foto: jutjub)

U proglasu se kaže sledeće:

Građani, radnici, akademici, sindikalne grupe, članovi radnih tela, članovi i simpatizeri političkih stranaka! 

Pred nama se odigrava otimanje EPS-a, EPS-a koju su decenijama svojim teškim radom gradili naši dedovi, naši očevi i majke, naša braća, sestre, stričevi i ujaci!

Pred nama se dešava otimanje Elektroprivrede Srbije koja nas je, uz „Đerdap“ i drimsko limske HE, TE Kostolac i Nikola Tesla i RB Kolubaru, godinama hranila i još uvek hrani, EPS-a i svih njenih organizacionih jedinica koja dan danas obezbeđuje radnicima i onima koji to nisu egzistenciju porodica u Lazarevcu, Kostolcu, Obrenovcu, Bajinoj Bašti, Beogradu, celom donjem podunavlju i istočnoj Srbiji!

Uništiće i rasprodaće EPS, uništiće nam privredu, gradove, porodice, uništiće nam budućnost naše dece!

Našem društvu nisu potrebni ustanci, već sabornost, jedinstvo, sloga, demokratski dijalog, kulturna i duhovna obnova. Shodno tome pozivamo sve relevantne činioce u našem društvu da se pridruže potpisivanju proglasa i da se zajedno posvetimo očuvanju i zaštiti naših nacionalnih interesa koji su preduslov za obnovu ekonomskog prosperiteta naše otadžbine. 

Proglasom želimo da skrenemo pažnju da su sva naša preduzeća kao i naša zemlja ugroženi, i da je potrebno da odbranimo naš integritet i slobodu kao i ekonomski suverenitet.

Ugroženi smo zbog niza uslova koji se postavljaju iz stranih centara moći kao ni jednoj drugoj državi, ugroženi smo zbog nasrtaja na naš integritet i otimanja svega što je naše, što je u vlasništvu svakog građanina Srbije!

Interesi građana Srbije moraju biti stavljeni iznad stranih interesa i mora doći do poništenja odluke o promeni pravne forme EPS-a iz JP u AD.

Zaustavimo privatizaciju Elektroprivrede Srbije!

Pozivamo sve organizacije koje deluju na teritoriji Lazarevca, Obrenovca, Kostolca, Požarevca, Bajine Bašte, Donjeg Milanovca, Beograda, građane, radnike, sindikalne organizacije svih javnih preduzeća koje čeka ista sudbina kao EPS, pripadnike nevladinog sektora, patriotske organizacije, ekološke aktiviste, aktiviste na društvenim mrežama, političke stranke da se suprostave rasprodaji države i da dignu glas svi u jedan: „Ne damo EPS, ne damo Srbiju!“

Inicijatori proglasa:
OO Srpski pokret Dveri Lazarevac
OO Srpska stranka Zavetnici Lazarevac
OO Novi DSS Lazarevac 

Pogledajte OVDE šta ruski ambasador poručuje u vezi Kosova i Metohije!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA