Najnovije

KNEŽEVIĆ: Bez zvona u Visokim Dečanima ne mogu zvoniti zvona u Ostrogu

Bez zvona u Visokim Dečanima, ne mogu zvoniti zvona u Ostrogu i Cetinjskom manastiru, poručio je nosilac liste koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Milan Knežević u Nikšiću, gde je ta koalicija održala skup podrške Srbima na Kosovu, preneo je portal CDM.

Milan Knežević (Foto: Jutjub)

"Ukoliko koalicija koju predvodim osvoji 41 mandat, moja prva odluka, kao premijera, biće poništenje priznanja sramne države Kosovo“, naglasio je Knežević.

On je kazao i da su građani dužni da odluče “da li žele da žive u ambasadoristanu ili u Crnoj Gori.“

“Ili ćemo da se krstimo pred našim ikonama, da pevamo pesme koje su pevali naši preci, kada su oslobađali i Crnu Goru i Srbiju, i naše sveto Kosovo i Metohiju, naš Jerusalim, od viševekovnih okupacija i vojski koje su harčile ovuda po prelepoj Crnoj Gori. Ako je Kosovo njihovo, zašto nam ga traže svakoga dana? Ako je Kosovski zavet mrtav, zašto vaskrsava svakoga dana?“, upitao je Knežević.

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić istakao je da su skupom želeli da pokažu srpskom narodu na Kosovu da imaju podršku naroda Crne Gore.

On je kazao da su se, po pitanju Kosova u Crnoj Gori promenile jedino političke prilike, navodeći da je vlada DPS-a priznala nezavisnost južne srpske pokrajine uprkos protivljenju većine naroda u Crnoj Gori.

“Kosovo ne samo da je srce Srbije, već je srce svakog čestitog i poštenog čoveka u Crnoj Gori“, rekao je Mandić.

Predsednik opštine Marko Kovačević rekao je da Nikšić nikada nije ćutao kada je bilo teško srpskom narodu na Kosovu.

„Kad su bile veličanstvene litije u Crnoj Gori naša braća sa Kosova i Metohije sa jedne i druge strane Ibra u svojim gradovima i enklavama pravili su litije podrške nama u Crnoj Gori. I to nas takođe obavezuje da sada damo svoju podršku jer ma koliko se činilo da to ne znači ništa mi dobro znamo koliko je nama tada značilo što su se oni okupili da podrže nas“, rekao je Kovačević.

Dodao je da podrška iz Crne Gore treba da osnaži duh i krepkost naroda koji je, kaže, ovih dana “u teškim mukama, ali i u velikom podvigu“ na Kosovu.

U ime Eparhije budimljansko-nikšićke protojerej Miodrag Todorović je preneo blagoslove episkopa budimljansko- nikšićkog Metodija.

“Kosovo nije prosta teritorija, već duša i bilo našega naroda. Ono je pokrenulo sve one energije, i duhovne i kulturne u našem narodu, da se tako predstavimo Evropi i celom svetu“, istakao je on.

Izvor: CDM

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA