Najnovije

RUSKI SENATOR O PREGOVORIMA U DŽEDI - Zapadne zemlje ništa ne poštuju, zna to Srbija

Pristupi Zapada i vodećih zemalja Globalnog Juga, čiji su lideri takođe predstavili mirovnu inicijativu o Ukrajini, ostaju veoma različiti, istakao je Puškov.

Učesnici pregovora u DŽedi, dok govore o rezultatima, jednoglasno citiraju italijanski list 'Korjere de la sera' koji je "saznao" da su učesnici sastanka podržali zajedničke, najbazičnije principe UN, napisao je ruski senator Aleksej Puškov na Telegramu.

"Zapadne zemlje, kako pokazuje iskustvo Srbije, Iraka, Livije, ne slede kako treba principe UN", istakao je Puškov.

Takođe, kako navodi, italijanski list je to predstavio "gotovo kao senzaciju, uspeh Zapada i novu platformu za jedinstvo", a učesnici su, očekivano, završili bez zajedničke izjave.

Stvari ne stoje baš tako kako ih predstavljaju, zaključio je i dodao da pristupi Zapada i vodećih zemalja Globalnog Juga, čiji su lideri takođe predstavili mirovnu inicijativu o Ukrajini, ostaju veoma različiti.

U DŽedi su tokom vikenda vođeni pregovori o Ukrajini na koje su pozvani predstavnici oko 30 zemalja, ali ne i Rusije. Kako je u nedelju posle dvodnevnog sastanka izvestila saudijska novinska agencija SPA, učesnici konsultacija su se složili da nastave razmenu mišljenja.

Ranije je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, govoreći o sastanku u DŽedi rekla da je političko odlučivanje o ukrajinskoj krizi bez učešća Moskve besmisleno.

Ipak, dodala je, delegati imaju "prostora za kreativnost" da razgovaraju o ovom pitanju.

A kako je Puškov ranije ocenio, razgovori neće rezultirati trijumfom Zapada, mnoge zemlje su došle na sastanak, ne da bi se pridružile Zapadu, već zato što ekonomski pate od posledica krize i nameravaju da iznesu svoj stav s tim u vezi.

"Sastanak u DŽedi ne može i neće postati trijumf Zapada. Da bi se to postiglo, bilo bi neophodno da vodeće nezapadne zemlje odmah napuste svoje stavove i preorijentišu se na pozicije Sjedinjenih Država i Zapada. A to je nemoguće. Pristup zapadne alijanse i vodećih zemalja ukrajinskoj krizi suviše je različit od onog koji zastupa Globalni jug", napisao je Puškov na svom Telegram kanalu.

ZABADANJE NOŽA U LEĐA SE NASTAVLJA? Kakav to predlog ima Erdogan Putinu?

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA