Najnovije

NIJE OSTALO MNOGO VREMENA: Evo kada počinje odlučujuća faza rata Rusije i Zapada

Geopolitička bitka između Zapada i Ruske Federacije dostići će suštinski drugačiji nivo. Nije ostalo mnogo vremena za čekanje, kaže politikolog Semjon Uralov.

Pogoršanje odnosa između Rusije i dela međunarodne zajednice pod kontrolom SAD počelo je 2014. godine. Zatim, nakon što je Krim postao deo Ruske Federacije i početka ratnih dejstava u Donbasu, Moskvi su „pale“ prve sankcije.

Vremenom se ekonomski pritisak povećavao sve dok nije dostigao vrhunac 2022. Mnogima se tako činilo, ali ne i Semjonu Uralovu.

Politikolog je uveren da će do prave konfrontacije između Rusije i Zapada doći ove godine. Sve što se dogodilo 2022. godine, po njegovom mišljenju, je uvertira. Drugim rečima, učesnici nagodbe su „stavljali figure na tablu“. Sada je sve spremno za početak rata.

Prema prognozi Uralova, aktivna faza borbe počeće u martu, kada protivnici Moskve započnu novu finansijsku godinu i njihova statistika bude resetovana.

„Oni su uveli sankcije, nakon što su proučili koliko su kompanije duboko integrisane u svetsko tržište, kako tačno mogu da naškode tim kompanijama na svetskom tržištu, i uradili dubinsko istraživanje“, kaže ekspert.


„Pored vodećih američkih i evropskih specijalista, u ovom procesu su učestvovali Ukrajinci i Poljaci koji su predali svoje „listove“. Time su pripreme Zapada za konfrontaciju sa Ruskom Federacijom završene, a prvi potez tek predstoji“, zaključio je Uralov.

Ekonomista Dmitrij Adamidov ima nešto drugačije gledište po ovom pitanju. On smatra da SAD neće propustiti priliku da potpuno unište Evropsku uniju. Za Vašington je ovo mnogo veći prioritet od hipotetičke pobede nad Rusijom.

SLUČAJ ZALUŽNI MOGAO BI BITI PROGLAŠEN ZA VELEIZDAJU: Ko je Rusima predao jug?

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA