Najnovije

NATO ČLANICA ODBILA DA NAPADNE HUTE U JEMENU: Više vole da vode mirovnu politiku

Italija je odbila da učestvuje u američkim i britanskim napadima na vojne ciljeve jemenskih pobunjenika Huta u Jemenu, rekao je danas neimenovani izvor iz italijanske vlade za Rojters. Izvor je istakao da Italija više voli da vodi mirovnu politiku u regionu Crvenog mora.

Huti (Foto: Jutjub)

Izvor je napomenuo da italijanska vlada mora da dobije podršku parlamenta da bi vojska učestvovala u bilo kojoj akciji i da je zbog toga brzo odobrenje nemoguće.

SAD i Velika Britanija pogodile su više vojnih ciljeva Huta u Jemenu iz vazduha i sa mora, dok su Holandija, Australija, Kanada i Bahrein obezbedili logističku i obaveštajnu podršku, rekli su američki zvaničnici.

Italijanski ministar odbrane Gvido Krozeto rekao je Rojtersu ranije ove sedmice da napadi Huta moraju biti zaustavljeni bez izazivanja novog rata u regionu.

SAD i druge zemlje prošlog meseca su pokrenule operaciju za zaštitu civilnih plovila u Crvenom moru.

Italija je u decembru najavila da ce poslati mornarički brod u Crveno more nakon zahteva za zaštitu koji su uputili vlasnici brodova, ali nije se prijavila za misiju koju predvode SAD, a izgleda da se i druge članice EU takođe distanciraju od te inicijative, prenela je britanska agencija.

Više o ovome pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA