Najnovije

UŽIVO Jemen u plamenu nakon napada SAD i Velike Britanije; Huti obećali: Platićete visoku cenu

Američko vazduhoplovstvo potvrdilo je da su američka vojska i njeni saveznici izveli udare na više od 60 ciljeva na 16 lokacija, a predsednik SAD DŽozef Bajden rekao je da su udari direktan odgovor na napade Huta na međunarodne trgovačke brodove u Crvenom moru

Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija su, uz podršku saveznika, u četvrtak uveče izvele udare na ciljeve povezane sa Hutima u Jemenu, potvrdili su zvaničnici.

Za predsednika Srbije američko naoružavanje lažne države Kosovo je zamajac još jačeg ”prijateljstva” sa SAD

Udari su izvedeni iz aviona, brodova i podmornica, a za cilj su, kako navode zapadni saveznici, imali vojne kapacitete Huta. Za napade su korišćene rakete tipa "tomahavk" lansirane sa brodova i iz borbenih aviona, a ciljevi su bili logističke centri Huta, sistemi PVO i skladišta oružja, prenosi Rojters.

Američki predsednik DŽozef Bajden izjavio je da su SAD i Velika Britanija, uz podršku Australije, Bahreina, Kanade i Holandije, izvele napade na lokacije u Jemenu koje koriste jemenski pobunjenici Huti, saopštila je Bela kuća.

Bajden je rekao da su udari direktan odgovor na napade Huta na međunarodne trgovačke brodove u Crvenom moru. Huti su u napadima prvi put u istoriji koristili protivbrodske balističke projektile, naveo je Bajden.

On je istakao da su napadi Huta ugrozili američko osoblje, pomorce, civile, partnere SAD, kao i međunarodnu trgovinu i slobodnu plovidbu i dodao da neće oklevati da preduzima dalje mere za zaštitu ljudi i slobodne komercijalne plovidbe.

KRAJ! GOTOVO! Bela kuća saopštila najgoru moguću vest za Kijev, a dobru za Moskvu

Ovo su prvi takvi udari na položaje Huta od kada je ova grupa počela da napada međunarodne brodove koji plove u Crvenom moru, navodi Rojters.

Američko vazduhoplovstvo potvrdilo je da su američka vojska i njeni saveznici izveli udare na više od 60 ciljeva na 16 lokacija, a među gađanim ciljevima su komanda i kontrolni centri, skladišta municije, lanserski sistemi, proizvodni pogoni i protivvazdušni radarski sistemi, navedeno je u saopštenju američkog vazduhoplovstva.

U udarima je korišćeno više od 100 precizno navođenih projektila.

Zvaničnik Huta Husein Al Izi poručio je da će SAD i Velika Britanija "platiti visoku cenu" nakon što su te dve zemlje izvele napade na položaje te pobunjeničke grupe u Jemenu.

MOSKVA DIREKTNO UDARA NA AMERE! Ovo je poruka od jutros

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA