Najnovije

PREBIRAČEVIĆ: Srbija pod sve većim pritiskom kolektivnog zapada

Vladimir Prebiračević (Foto: Majak)

Piše: Vladimir Prebiračević, direktor Srpsko-ruskog centra “Majak”

Nemački ambasador Jorn Rode koji službu obavlja na okupiranom delu srpske teritorije, Kosovu i Metohiji, pozvao je vlast u Srbiji da se pridruži sankcijama Rusiji. Uz taj poziv izneo je i komentar kako će Putin navodno pokušati da izazove podele i mržnju u drugim delovima sveta pa samim tim i ovde u regionu.

Nemački ambasador br. 2  u Srbiji Jorn Rode se nalazi na teritoriji Republike Srbije koji pri tom nije dobio agrimane od predsednika naše države nego od predstavnika terorista koji upravljaju Kosovom i Metohijom uz zaštitu zapadnih zemalja a posebno zemalja kvinte uz naravno NATO trupe koje deluju u sadejsvu sa predhodno navedenim. Znači nalazi se ilegalno na KiM.

Ambasador Nemačke koja uporno nepoštuje međunarodno pravo pa samim tim ni rezoluciju 1244 Saveta Bezbednosti i koji aktivno učestvuje u stvaranju Kosovske vojske koja je naslednik UČK u svakom smislu što i sami kvazi političari sa Kosova tvrde, pokušava da drži lekcije svima nama na našoj zemlji kako mi treba da se ponašamo a u stvari želi da im maksimalno olakšamo realizaciju njihovih namera a to je priznanje Kosova kao nezavisnog ali i niz drugih totalno nepovoljnih stvari po našu zemlju koje žele da nam nametnu i koje žele da nam ultimativno reše vodeći se nekom čudnom logikom koja ne dopire do mozga prosečnog stanovnika Srbije a koja je svojstvena uskom krugu političara sa zapada kojima logika a ni međunarodno pravo očigledno nisu jača strana.

Konstantno pozivanje na uvođenje sankcija Rusiji je u istom pravcu realizacije aktivnosti na pokušajima izolacije Rusije koja usput ostvaruje ozbiljno dobre rezultate upravo u ekonomiji braneći se od ekonomskih nasrtaja kolektivnog zapada. Rusija je zemlja koja je večita meta osvajača i pljačkaša sa zapada kojima su primamljiva bogatsva u ovoj ogromnoj zemlji i politika unazad 80 godina koju zapad sprovodi satanizujući Rusiju i Ruse kao narod nije ništa novo ni epohalno. Ciljevi su im isti: rasparčavanje Rusije i eksploatacija ogromnih prirodnih bogatstava po sistemu kao što su vekovima imali priliku da sprovode u Africi.

Po cenu bilo čijih života su spremni da naude Rusiji ali i svim njenim saveznicima koji joj aktivno pomažu ili kao što je to Srbija koja im bar aktivno ne odmaže svojim delovanjem.

Nezavisnost jedne zemlje se upravo i potvrđuje na ovom primeru jer sve zemlje oko nas nisu u poziciji da samostalno vode računa o svojoj politici i interesima svojih građana što možemo primetiti u orkestriranim svakodnevnim napadima od strane tih zemalja od kojih se ne može očekivati nikakva realna pomoć Ukrajini u ovom sukobu na istoku Evrope ni vojna ni ekonomska niti bilo kakva druga osim ta podanička politička podrška kojom sami sebe ponižavaju.

Specijalna vojna operacija će se sprovoditi sve do ispunjenja ciljeva koje je proklamovao ruski predsednik Vladimir Putin još na samom početku same operacije, i tu neće biti promena i popuštanja. Ruska vojska stabilno napreduje i ostvaruje zamisli svoje komande koja strpljivo troši ofanzivne potencijale ukrajinske vojske kome u ovom sukobu skoro ništa ne polazi za rukomvsa razlogom.bPObeda Rusije nije upitna ali za kolektoivni zapad je sada sve veća panika šta će biti nakon pobede i već predviđaju bitno drugačije geopolitičke okolnosti u svetu. Te okolnosti su i šansa Srbije da će se njeni interesi više poštovati i da će neki nacionalni interesi biti zadovoljeni.

A naša zemlja Srbija treba stalno da vodi računa o svojim interesima i da na svaki način počne da sankcioniše pojedince i grupe koji otvoreno staju na stanu neprijatelja koji se čak i ne kriju, i to rade maksimalno transparentno čime ponižavaju i našu zemlju i pokazuju maksimalno nepoštovanje.

Dužni smo i prema pretcima i prema potomcima da naša Srbija živi i mnogo posle nas a ne da se podaničkim pristupom utopi i nestane u vrtlogu svetskih događaja i sumanutih ideja svetskih moćnika koji su izgubili dodir sa realnošću i koji bi da se igraju Boga.

Izvor: Majak

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA