Najnovije

Specijalna operacija se nastavlja: Rusi oborili dva ukrajinska aviona, 14 HIMARS-a i 38 dronova

Rusko Ministarstvo odbrane izdalo je saopštenje o događajima u zoni Specijalne vojne operacije u protekla 24 časa

Ruski sistemi PVO oborili su dva ukrajinska aviona – "Su-25" i "Su-27", presrele 14 projektila sistema HIMARS i "uragan", kao i šest protivbrodskih raketa "neptun", te uništile 38 neprijateljskih dronova, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

Na Donjeckom pravcu ruske snage uništile su četiri borbena oklopna vozila i iz stroja izbacile do 300 ukrajinskih vojnika, dok su u kontrabaterijskoj borbi uništile jedan samohodni artiljerijski sistem francuske proizvodnje "cezar", haubicu "m119", kao i jedno skladište municije.

Na Južno-donjeckom pravcu ruske snage uništile su jedan ukrajinski tenk, dva borbena oklopna vozila i neutralisale do 130 neprijateljskih vojnika.

U borbama su uništena tri samohodna artiljerijska sistema poljske proizvodnje "krab", dve haubice britanske proizvodnje "FH-70", dva topa "d-30", dva protivtenkovska topa "rapira", kao i jedno neprijateljsko skladište municije.

Na Kupjanskom pravcu koordinisanim vazdušnim napadima i artiljerijskom vatrom uništena su dva borbena vozila pešadije, te je iz stroja izbačeno do 50 pripadnika ukrajinskih Oružanih snaga. U tom delu fronta su odbijena četiri napada ukrajinske vojske.

Na Krasnolimanskom pravcu su Oružane snage Rusije eliminisale do 55 ukrajinskih vojnika.

Na Zaporoškom pravcu ruske snage uništile su dva neprijateljska borbena oklopna vozila i neutralisale 40 pripadnika ukrajinskih snaga.

Na Hersonskom pravcu neprijateljski gubici nadmašuju 35 vojnika, a uništena je i jedna stanica za radio-elektronsku borbu.

RUSI KORISTILI SISTEM BACAČA PLAMENA: Presečena tačka gde su vršene rotacije ukrajinskih vojnika

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA