Najnovije

ABHAZIJA SE OKRENULA PROTIV ROSGVARDIJE: Ne žele da Rusi čuvaju red u zemlji

Ministar unutrašnjih poslova Abhazije Robert Kiut rekao je da ministarstvo neće potpisati nacrt sporazuma sa Rosgvardijom o zaštiti reda i zakona u toj zemlji, pošto ustav zabranjuje prenošenje takvih pitanja na nadležnost stranih struktura.

Rosgvardija (Foto: RIA Novosti)

Predmetni projekat izazvao je veliki odjek u abhaskom društvu, uključujući i opoziciju.

„Nacrt sporazuma o saradnji između Federalne službe Nacionalne garde Ruske Federacije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Abhazije, o kojem se poslednjih dana raspravlja u abhaskom društvu, ne podleže potpisivanju“, rekao je Kiut.

Prema njegovim rečima, Ustav i, generalno, republičko zakonodavstvo ne dozvoljavaju da „javnu bezbednost i red u zemlji obezbeđuju organi reda strane države“. Kiut je napomenuo da Ministarstvo unutrašnjih poslova Abhazije i njegovi drugi organi reda imaju dovoljno osoblja na raspolaganju za zaštitu javnog reda, obezbeđivanje javne bezbednosti, borbu protiv terorizma i ekstremizma, kontrolu prometa oružja, zaštitu imovine fizičkih i pravnih lica. , privatno obezbeđenje i detektivske delatnosti.

Ministar je dodao da Ministarstvo unutrašnjih poslova Abhazije računa na razvoj saradnje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Rusije i Rosgvardijom radi razmene iskustava i usavršavanja pripadnika u abhaskim organima unutrašnjih poslova.

Napad na najveće sovjetsko brodogradilište pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA