Najnovije

AZERBEJDŽAN IZVRŠIO OPERACIJU ODMAZDE: Uništen jermenski borbeni položaj, situacija eskalirala (VIDEO)

Jedinice Državne granične službe (DGS) Azerbejdžana izvele su vojnu operaciju na granici sa Jermenijom, nazvavši je „operacijom odmazde“, prenose lokalni mediji.

Azerbejdžan (Foto: RIA Novosti)

Napadnut je položaj Oružanih snaga Jermenije u blizini naselja Nerkin Handa u regionu Sjunik.

„Jedinice Državne granične službe izvele su 13. februara „operaciju odmazde” kao odgovor na jučerašnju provokaciju oružanih snaga Jermenije'’, navodi se u saopštenju DGS.

Pres centar DGS je saopštio da je kao rezultat operacije, borbeni punkt Oružanih snaga Jermenije, gde je 12. februara, prema podacima Državne granične službe, pucano na azerbejdžanske vojnike, potpuno uništen, a „borbeni položaji su pali. zaćutali”.

Pored toga, stigle su informacije o ozbiljnim žrtvama među vojnicima na borbenom položaju..

„Svaka provokacija jermenske strane u cilju zaoštravanja operativne situacije na uslovnoj državnoj granici Azerbejdžan – Jermenija od sada će biti suočena sa ozbiljnijim i odlučnijim merama'’, dodaje se u saopštenju.

Azerbejdžanska granična služba je ukazala da samo vojno-političko rukovodstvo Jermenije snosi odgovornost za ono što se dogodilo.

Oružane snage Azerbejdžana prekinule su vatru u pravcu jermenskih položaja u 9.30 (po lokalnom vremenu). Kasnije je Ministarstvo odbrane Jermenije saopštilo da četiri osobe nisu preživele granatiranje sa azerbejdžanske strane. Još jedan je ranjen.

Kako prenosi Caliber.Az, 12. februara jermenski snajperista je ranio azerbejdžanskog vojnika u pravcu Zangilana. Helikopterom je evakuisan u medicinsku ustanovu. Situaciju su snimile kamere za video nadzor.

Osim toga, istog dana u 20:50 i 23:40, jedinice Oružanih snaga Jermenije sa svojih položaja u pravcu naselja Činarli u rejonu Tovuzgalin gađale su iz lakog naoružanja položaje azerbejdžanske vojske u pravcu naselja Kokhanabi u oblasti Tovuz.

Nakon toga, Baku i Jerevan su razmenili optužbe za granatiranje njihovih položaja na granici.

O zatvaranju kotla kod Avdejevke pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA