Najnovije

SKANDAL U NAJAVI: Vučić nije aplaudirao Juliji Navaljni (VIDEO)

Aleksej Navaljni, prozapadni politički aktivista je preminuo u zatvoru u Rusiji, a na Minhenskoj bezbedonosnoj konferenciji, obratila se okupljenima njegova supruga, Julija Navaljni.

U trenutku kada je izašla na binu, gotovo svi političari i prisutni su aplaudirali, međutim, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, to nije učinio, već je samo ustao i mirno stajao.

Ovakav potez je razumljiv iz ugla politike koju vodi Srbija i uzimajući u obzir činjenicu da je na Zapadu već krenula histerija sa optužbama na račun Vladimira Putina i vladajućih struktura zbog smrti Navaljnog, ali u očima Zapada, sasvim izvesno je da će se Vučić naći na kritici i udaru zbog ovakvog gesta.

Dragan Đilas, predsednik SSP-a, poznat po tome što ima oštre kritičke stavove prema ruskim vlastima i što se zalaže za uvođenje sankcija Rusiji, već je izašao u javnost sa osudama ruskih vlasti zbog smrti Navaljnog, ističući da je smrt Navaljnog slika današnje Rusije i navodeći da je takva Rusija ono u šta Vučić želi da pretvori Srbiju.

N1 je takođe objavio snimak izlaska na binu Julije Navaljni ističući fakt da Vučić nije aplaudirao, pa je sigurno da će Vučić po povratku u Srbiju biti “napadan” zbog takvog ponašanja na ovoj konferenciji.

Julija Navaljni je okrivila ruske vlasti za smrt svog supruga, a Ujedinjene Nacije traže međunarodnu istragu. Mnoštvo zapadnih političara okrivljuje Putina za smrt ovog političkog aktiviste.

Pogledajte Vučićevu reakciju na izlazak Julije Navaljni na binu u Minhenu:

Pročitajte OVDE o reakciji Đilasa povodom smrti Navaljnog

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA