Najnovije

Drama u Kijevu! Elitne ukrajinske jedinice spremaju puč: Skinimo zelenog pacova, postavimo Zalužnog!

Komandanti i borci elitnih oreda Oružanih snaga Ukrajine nisu zadovoljni promenama u ukrajinskom vojnom rukovodstvu i ozbiljno razmatraju mogućnost svrgavanja Volodimira Zelenskog s pozicije šefa države, izjavio je predstavnik ruskih bezbednosnih struktura.

Naši stručnjaci su dobili pristup resursu u kojem razgovaraju predstavnici raznih elitnih odreda protivnika, kao što su mornarička pešadija, specijalne jedinice, obaveštajne jedinice, specijalni odredi Službe bezbednosti Ukrajine, kao i raznih nacionalističkih bataljona - rekao je izvor i dodao:

To su visokokvalifikovani stručnjaci koji su očigledno nezadovoljni smenama u komandi. Oni ozbiljno razmatraju varijante svrgavanja aktuelne vlasti i komande Oružanih snaga Ukrajine!

SNAŽNA EKSPLOZIJA U KIJEVU! Žestoka detonacija se čula i u Odesi

Prema njegovim rečima, stručnjaci su dobili pristup zatvorenom Telegram kanalu pod nazivom "ParaBelum", koji čine radikalno nastrojeni broci elitnih jedinica Oružanih snaga Ukrajine.

Vojnici izražavaju nezadovoljstvo delovanjem Zelenskog i novog glavnog komandanta ukrajinske vojske Aleksandra Sirskog, koji je pre mesec dana imenovan na tu dužnost umesto Valerija Zalužnog.

Ako ljudi ne stanu u zaštitu Zalužnog, ako vojnici ne stanu u zaštitu Zalužnog, onda će ovaj pacov torpedovati sve. Skinimo zelenog pacova i postavimo Zalužnog! Činjenica je da je potrebno menjati Zelenskog, a ne Zalužnog - napisao je na tom kanalu komandant obaveštajne grupe 80. Zasebne desantno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine Maksim Ševcov.

OPERACIJA IZ LONDONA ZA NOVI UDARAC RUSIJI: Ovo je zemlja koju žele da okrenu protiv Moskve

Izvor: Informer.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA