Najnovije

VUČIĆ O TRGOVINI ORUŽJEM: Sve može da se proda!

Svo oružje koje se danas proizvede ima kupaca, pitanje je samo koliko toga možemo da proizvedemo, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tokom obilaska fabrike "Borbeni složeni sistemi" u Kuršumliji.

"Sve što proizvedete danas ima kupca, i oni se pronalaze sa lakoćom. Sve što možemo da proizvedemo. Toliko je potrebno oruđa, oružja, vozila... Više nije pitanje cene, već koliko možete da proizvedete", rekao je on.

Vučić je naglasio da moramo da vodimo računa o našoj vojsci, pogotovo u vreme povećanih geopolitičkih tenzija.

"Moramo da nastavimo da jačamo naše proizvodne kapacitete, da radimo i ulažemo više", rekao je on i dodao da je "miloš' koji se ovde proizvodi produžena verzija, kao i da prima 10 vojnika.

"To je dobro transportno vozilo", naglasio je predsednik Srbije.

Vučić je rekao da nabavka oružja iz inostranstva za Srbiju "noćna mora", zato što smo okruženi NATO zemljama, što otežava transport.

"Ja se uvek pitam: Za koga se svi ovi okolo spremaju kad se naoružavaju, pošto stalno pričaju o nama, a oni svi u NATO-u", kazao je Vučić.

Vučić je rekao da će u Srbiji u budućnosti u svim sferama života osim u vojsci biti sve više stranaca iz siromašnijih zemalja, kao i da je normalno da ljudi žele da rade na mestima gde mogu više da zarade.

"Ono što je za nas važno da znamo jeste da bez vojske nema ni države. Nekada smo plaćali ogromne sume novca i gajili ljude koji su živeli za to da dobro žive i uživaju, a kada bi se od njih nešto tražilo da učine, tražili bi izgovore da to ne urade", rekao je on.

Kada je reč o nuklearnoj energiji, Vučić je rekao da Srbija nema sredstava da gradi nuklearnu elektranu, ali da je planirana saradnja sa Mađarskom na tom polju.

Pročitajte OVDE šta je zagovarao Toni Bler u vezi bombardovanja Srbije 1999. godine

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA