Najnovije

SPN I NADA: Još jedan poziv vlastima!

Lista "Srbija protiv nasilja" (SPN) i koalicija NADA (Novi DSS i POKS) ponovo su pozvali predstavnike vlasti na sastanak povodom izbornih uslova i saopštili da je neophodno da se on što pre održi, i to pre raspisivanja lokalnih, kao i izbora za grad Beograd, zato što je, kako su naveli, učestvovanje na izborima pod nepromenjenim uslovima za njih neprihvatljivo.

Poziv predstavnicima vlasti da se održi dijalog sa parlamentarnom opozicijom u vezi sa, kako su rekli, stvaranjem elementarnih uslova za fer i demokratske izbore se upućuje po drugi put, s obzirom na to da na zvaničan zahtev upućen 20. marta predsedniku Vlade i predsedniku Narodne skupštine Republike Srbije, kako tvrde, nisu dobili nikakav odgovor.

"Još jednom upozoravamo da će u slučaju da ne dođe do pravovremenih razgovora koji će rezultirati dogovorom, sasvim izvesno doći do produbljivanja političke krize u zemlji i novog podizanja tenzija, što nikako ne može biti put koji bilo ko priželjkuje. U takvim uslovima održavanje izbora biće teško zamislivo i moguće", navode predstavnici opozicije.

Povodom javno upućenog poziva putem medija od strane predsednice Narodne skupštine Ane Brnabić, predstavnici opozicije su poručili da neće učestvovati na konsultacijama vezano za izbore zamenika predsednika skupštinskih odbora, jer, kako navode, jedino o čemu bi imali da razgovaraju sa predstavnicima vlasti jeste kako da uspešno budu implementirane preporuke ODIHR-a i kako da bude omogućeno građanima Srbije da na slobodnim i poštenim izborima biraju svoje predstavnike.

Pročitajte OVDE šta predsednik turskog parlamenta kaže o ratu u Ukrajini

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA