Najnovije

ŽESTOKO NA FRONTU Ukrajinci uništili moćno rusko oružje (FOTO/VIDEO)

Objavljeni su snimci trenutka kada je Ukrajina uništila retko rusko oklopno vozilo koje je prvi put upotrebljeno u nuklearnoj katastrofi u Černobilju.

Snimak sa ratišta pokazuje uklanjanje nuklearnog komandnog vozila Ladoga tokom udara ukrajinskih dronova.

Vozilo iz sovjetske ere dizajnirano je 1970-ih za kretanje višeg osoblja Kremlja u slučaju nuklearnog napada, a napravljeno je koristeći šasiju glavnog borbenog tenka T-80. Godine 1986. ovo vozilo je poslato na mesto nuklearne katastrofe u Černobilju i navodno se pokazalo kao dobro nakon eksplozije reaktora broj 4 u nuklearnoj elektrani.

Nije napravljeno više od 4 ili 5 takvih

Međutim, proizvođač LKZ-a nije napravio više od četiri ili pet takvih, uključujući i prototip. NJegov izgled na ukrajinskom ratištu skreće pažnju na probleme koje Rusija ima u zameni svoje sadašnje tenkovske flote, koja je pretrpela štetu od početka rata pre više od dve godine.

Putinove snage su od početka invazije na Ukrajinu izgubile 6.904 tenka, procenjuju izvori iz Kijeva. Moskovski zvaničnici sada izvlače zastarele rezervoare iz skladišta, od kojih neki datiraju iz 1950-ih. Oni se mogu videti na fotografijama i video zapisima objavljenim na internetu.

Autoritativni profil na društvenim mrežama AFV Recognition, koji prati rusko oružje, rekao je za Telegraf da je „od svih vozila koja je povučena iz skladišta i koju je Rusija koristila u ovom ratu, ovo poslednje koje sam nadao da ću videti“.

Rusija je tvrdila da je povećala proizvodnju novih tenkova od početka rata kako bi zamenila one izgubljene u borbi. Ali stručnjaci veruju da ruska vojska zapravo obnavlja stariju opremu koja se nalazila u skladištu od kraja Hladnog rata, a možda i duže, piše Dejli mejl.

SRUŠEN RUSKI AVION! Pakao kod Krima, pilot uspeo da izleti

Izvor: Alo.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA