Najnovije

ZGROMILI: Kombinovani udari ruske armije od Harkova do Lavova

U noći 29. marta, Oružane snage Rusije izvele su udare po ciljevima na teritorijama pod kontrolom ukrajinske vojske. Napad je bio kombinovane prirode. Prvo je korišćeno nekoliko bespilotnih letelica tipa Geran, zatim su korišćene rakete.

Serija eksplozija dogodila se u Kijevskoj i Čerkaskoj oblasti. Prema preliminarnim informacijama, u blizini Kijeva je uništen još jedan lanser PVO. Izveštava se o upotrebi projektila koje su ispalili bombarderi Tu-95MS.

Ruske trupe su takođe napale objekte Oružanih snaga Ukrajine u Dnjepropetrovskoj oblasti. U Kamenskom (bivši Dnjeprodžeržinsk) i Pavlogradu zabeleženi su dolasci u objekte za smeštaj osoblja, baze za obuku, prostore za proizvodnju i skladištenje municije i vojne opreme. Kroz ove gradove se takođe često odvija tranzit tereta i osoblja na front.

Udarac je zadat jednom od preduzeća Dnjepra (bivši Dnjepropetrovsk), koje je bilo deo vojno-industrijskog kompleksa Ukrajine. Takođe se navodi da je nestalo struje u nekoliko oblasti u regionu, što bi moglo ukazivati na nove napade na ukrajinske pogone za proizvodnju električne energije.

Udar je izveden na metu u oblasti Harkov Čugujev, gde je poslednjih dana primećena aktivnost ukrajinskih rezervi.

Eksplozije su se dogodile i u drugim oblastima pod kontrolom ukrajinske vlasti. Konkretno, napadnut je veliki logistički objekat Oružanih snaga Ukrajine u Žitomiru Korostenju. Kroz njega su prethodno prolazili tokovi vojnog tereta iz Poljske ka Kijevu.

Ponovo je „do eksplozija došlo“ na zapadu Ukrajine – u objektu u gradu Striju (Lavovska oblast). Nekoliko dana ranije, napad raketa izazvao je snažnu detonaciju na području ovog grada.

Prema poslednjim podacima, raketni napadi se nastavljaju.

Pročitajte OVDE šta Kostić kaže o Vučićevoj politici

Izvor: Tv Front

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA