Najnovije

(NE)OČEKIVANO: Grbović je novi Đilasov neprijatelj ili samo "suvišni prtljag"!?

Stranka slobode i pravde uputila je danas predsedniku Narodne skupštine obaveštenje da formiraju svoju poslaničku grupu koja će imati 16 poslanika.
Grbović / Skrinšot

Grbović / Skrinšot

Na čelu će biti poslanica Marinika Tepić, a njen zamenik, kako se navodi u obaveštenju u koji je Tanjug imao uvid, biće Goran Petrović.

Stranka slobode i pravde je do sada bila deo poslaničke grupe "Stranka slobode i pravde - Pokret slobodnih građana", koju je takođe vodila Tepić, a njen zamenik je bio predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović.

Ovu grupu je činilo 19 poslanika, a kako piše u obaveštenju, novu poslaničku grupu Stranka slobode i pravde činiće 16 poslanika SSP.

Pokret slobodnih građana ima tri poslanika, a za formiranje poslaničke grupe je neophodno pet poslanika.

Prilikom ulaska u nov saziv, poslanici ovog dela opozicije najavili su da će namerno formirati što više poslaničkih klubova kako bi imali više vremena za raspravu na zasedanjima.

Nejasno je da li je današnji razlaz rezultat nesuglasica u koaliciji povodom beogradskih izbora 2. juna koje bi SSP da bojkotuje, dok je PSG za dalje pregovore o izbornim uslovima, ili samo strategija.

Pročitajte OVDE šta Tepićka kaže o uslovima za izbore

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA