Najnovije

ZAVRŠILI SMO U PAKLU! SAD otkrile šta se desilo sa plaćenicima u Ukrajini

U Ukrajini je manje stranih plaćenika nakon njihove masovne smrti tokom prošlogodišnje kontraofanzive ukrajinskih oružanih snaga, rekao je bivši obaveštajni oficir američke vojske Skot Riter za Jutjub kanal Dialogue Vorks.

- Plaćenici su počeli da shvataju da je rat pakao, a ne šala ili igra, sve manje njih želi da bude pod artiljerijskom vatrom iznova i iznova bez nade da će preživeti viđen na bojnom polju - istakao je on.
Prema Riterovim rečima, ukrajinske oružane snage su tokom prošlogodišnje ofanzive počele aktivnije da bacaju strane trupe u borbu, nastojeći tako da popune prazne redove Oružanih snaga Ukrajine, ali su većinu njih uništile ruske jedinice.

Ekspert tvrdi da sve manje stranih državljana želi da se bori za Kijev, jer je biti plaćenik u Ukrajini je ravno sa smrtnom kaznom.

Pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio je da se mnogi strani plaćenici bore na strani Ukrajine, to se svaki put potvrđuje. Ministarstvo odbrane Rusije je više puta najavljivalo uništavanje plaćenika iz zemalja NATO- a i beležilo njihovo prisustvo u zoni Severnog vojnog okruga.
Rusko Ministarstvo odbrane je sredinom marta izvestilo da je tokom Velikog otadžbinskog rata u Ukrajinu stiglo 13.387 stranih plaćenika da učestvuju u bitkama na strani kijevskog režima.

Tokom ovog perioda eliminisano je 5.962 militanata. Ministarstvo odbrane proglasilo je Poljsku liderom po broju poginulih „vojnika sreće“ – odatle je došlo 2.960 ljudi, 1.497 je ubijeno. 491 od 1.113 ljudi. Takođe je ubijeno 422 od 1.005 kanadskih militanata, 360 od 822 britanskih, 349 od 784 rumunskih. Iz Nemačke je stiglo 235 plaćenika , 88 je likvidirano.

UKRAJINA NA NOGAMA ZBOG OVE FOTOGRAFIJE! Ruski projektil pogodio...

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA