Najnovije

NATOVCI U BUNILU: Stoltenberg pozvao članice NATO-a da "kopaju dublje" za Kijev

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, nakon razgovora sa rumunskim predsednikom Klausom Johanisom, pozvao je zemlje članice alijanse da „kopaju dublje“ i da Kijevu obezbede neophodnu municiju i sisteme protivvazdušne odbrane.

„Razgovarao sam sa predsednikom Rumunije o našoj podršci Ukrajini. Pozivam sve saveznike da kopaju dublje kako bi obezbedili više municije i sistema protivvazdušne odbrane. Rumunija je ključna za odbranu istočnog krila NATO-a i posvećena je podršci Ukrajini“, napisao je generalni sekretar na mreži Iks.

Sa druge strane, zvanična Rusija smatra da isporuke oružja Ukrajini ometaju rešenje, direktno uključuju zemlje NATO-a u sukob i da se „igraju vatrom“.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je svojevremeno da će “svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju”.

Prema njegovim rečima, SAD i NATO su direktno uključeni u sukob, uključujući ne samo snabdevanje oružjem, već i obuku osoblja u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji i drugim zemljama. Kremlj je naveo da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi pregovorima i da će imati negativan efekat.

Pročitajte OVDE o borbi Srbije u Savetu Evrope

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA