Najnovije

Jednim udarcem Rusi razneli 32 ukrajinske haubice (VIDEO)

Novi snimak ruske izviđačke bespilotne letelice pokazao je još jedan ruski precizni udar u pozadinu Ukrajine. Desetine tegljenih haubica D-20 sovjetske proizvodnje Oružanih snaga Ukrajine uništeno je jednim udarcem.

Ruska raketa uspešno je pogodila centralnu bazu za skladištenje naoružanja i municije Oružanih snaga Ukrajine u oblasti grada Ahtirka u pograničnoj Sumskoj oblasti. Naselje se nalazi samo 41 km od ruskog Grajvoronskog okruga Belgorodske oblasti.

Usled preciznog udara uništeno je 32 komada ukrajinskih haubica D-20. Izviđačka bespilotna letelica, koja je koordinirala napad, potvrdila je štetu prouzrokovanu udarom.

Ruske izviđačke bespilotne letelice sve češće neprimećeno deluju nad područjima koja su pod kontrolom Oružanih snaga Ukrajine. Ruske bespilotne letelice lete dublje u pozadinu Ukrajine, prolazeći na desetine kilometara od linije fronta. Štaviše, bespilotne letelice se ne suočavaju sa pretnjom prilikom koordinacije ruskih preciznih udara, one deluju preko ciljeva prilično dugo pre i posle napada, a da ih ukrajinska vojska ne otkrije. To potvrđuje sve veći broj video izveštaja o uspešnom uništavanju brojnih ciljeva u ukrajinskim pozadinskim oblastima.

RUSI UPADAJU - UKRAJINCI IH GRANATIRAJU: Pada važan položaj, front bukvalno gori

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA