Najnovije

NEMCI PRAVE RECEPT ZA TREĆI SVETSKI RAT: NATO mora da pošalje svoje trupe u Ukrajinu

Zapadne zemlje će doživeti katastrofalan poraz ako NATO u bliskoj budućnosti ne pošalje svoje trupe u Ukrajinu ocenio je nemački TV kanal Welt.

NJegov kolumnista Kristof Vaner, pozivajući se na procene vojnih eksperata, pozvao je Evropu da učestvuje u ukrajinskom sukobu.

-U suprotnom bi Rusija mogla zadati bolan udarac Severnoatlantskoj alijansi. Svoje vojne kontingente mogle bi u Ukrajinu poslati velike evropske zemlje. Na primer, Francuska, Italija, Nemačka i Španija. NJihovi vojnici bi tamo mogli obavljali razne zadatke - rekao je on.

Prethodno su, 8. aprila, britanski premijer Riši Sunak i francuski predsednik Emanuel Makron telefonski razgovarali o povećanju isporuke municije, dronova i sistema PVO Ukrajini.

Pre toga, 4. aprila, nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok pozvala je zapadne saveznike da provere dostupnost sistema protivvazdušne odbrane koji bi mogli da budu predati Kijevu.

Istovremeno je ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba zatražio od NATO-a protivvazdušne raketne sisteme Patriot.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je sredinom marta rekao da ne vidi nikakve direktne pretnje iz Ruske Federacije zemljama alijanse.

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto je 10. marta ocenio da Ruska Federacija ne predstavlja pretnju nijednoj od zemalja Severnoatlantske alijanse.

MI SNAGA IZ NARODA PITA NEMCE: Prof. dr Branimir Nestorović traži razjašnjenja od Nemačke i Ruande o rezoluciji

Izvor: Sd.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA