Najnovije

RUSI KOMBINUJU DUPLI UDAR! Časov Jar doslovno u plamenu, nova taktikta na terenu

U svetlu najnovijih vojnih manevara Ruskih oružanih snaga u regionu Časov Jar, ekspert za analizu otvorenih podataka nemačkog dnevnika BILD, Julijan Ropke, izdvaja znamenitu taktiku duplog udara koju Moskva primenjuje sa vidljivim napretkom.

Ova strategija, koja je ranije korišćena u zavojevanju ukrajinskih naselja, sada dobija nove konture u poslednjih deset dana aktivnosti na ovom području.

Dupli udar se sastoji iz kombinovanog delovanja: obuhvata zaobilaženje neprijateljskih pozicija sa flangova i istovremeno izvršenje direktnog frontalnog napada. Ova metoda omogućava ruskim snagama da efikasno razbijaju odbranu protivnika, stvarajući značajan pritisak sa više strana.

Analiza Ropkea, koji je detaljno pratio kretanje i taktike ruske vojske, nudi uvid u evoluciju vojnih strategija u trenutnom konfliktu.

Primena taktike duplog udara nije novina u vojnim analima, ali način na koji je Rusija adaptira i primenjuje u kontekstu ukrajinskog teatra ratovanja ukazuje na strateško preispitivanje i modifikaciju postojećih metoda s ciljem postizanja veće efikasnosti na terenu.

KAKAV MANEVAR! Kim i Putin razvaljuju Zapad! Amerika pokušava da shvati šta se dešava

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA