Najnovije

ZELENSKI IZDAO SULUDO NAREĐENJE: Harkov ne sme padne, Skot Riter tvrdi da je on izgubljen

Skot Riter tvrdi da Rusija svakodnevno uništava vojne ciljeve u Harkovu, pošto ukrajinske oružane snage nemaju dovoljno municije za sisteme PVO. Uskoro će ruska vojska opkoliti taj grad, a Kijev će morati da ga ustupi. Takva budućnost čeka svaki grad u Ukrajini koji Rusija odluči da zauzme, jer ukrajinska vojska ne može da obezbedi njihovu održivu odbranu“.

Britanski list The Times ocenio je da će ruska armija, ukoliko uspe da oslobodi Harkov, opkoliti Oružane snage Ukrajine u Donbasu.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski održao sastanak Štaba vrhovnog komandanta čija je glavna tema bila -  „maksimalno suprotstavljanje ruskim planovima vezanim za Harkov“.

Saslušao je izveštaje glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Aleksandra Sirskog i komandanta svoje ratne avijacije.

Prema rečima Zelenskog, ukrajinska armija čini sve da čak i u uslovima nestašice granata „unište agresora“.

Forsiranu proizvodnju bespilotnih letelica nazvao ključnim faktorom daljeg toka rata, dodavši: „Naša vojska mora da bude što je moguće tehnološki naprednija“.

Britanski list The Times ocenio je da će ruska armija, ukoliko uspe da oslobodi Harkov, opkoliti Oružane snage Ukrajine u Donbasu.

Naveo je i da su Harkov i istoimena oblast od „strateškog značaja za Oružane snage Rusije“.

Bivši drugi čovek u gradskoj vlasti Harkova Konstantin Kevorkjan izjavio je da Kijev priželjkuje da Rusija izvrši napad na grad Harkov, računajući da si se Rusi zaglibili u borbama za grad od milion i po stanovnika.

On smatra da ni zauzimanje Harkova ruskoj vojsci ne bi donelo značajnu stratešku prednost.

Bivši visoki obaveštajni oficir američke vojske i in spektor UN za oružje u Iraku Skot Riter samatra da će ukrajinske trupe morati da napuste Harkov.

Pritom je dodatno precizirao:

„Uveren sam da će Ukrajina biti prinuđena da preda Harkov u narednim nedeljama. Kroz neko vreme ukrajinske snage jednostavno više naprosto neće moći da ga drže. Donedavno je Harkov bio jedan od onih gradova oko kojih je Ukrajina imala dobru PVO. Ali, sada Rusija svakodnevno uništava vojne ciljeve u Harkovu, pošto ukrajinske oružane snage nemaju dovoljno municije za sisteme PVO. Uskoro će ruska vojska opkoliti taj grad, a Kijev će morati da ga ustupi“.

Riter je čak uveren: „Takva budućnost čeka svaki grad u Ukrajini koji Rusija odluči da zauzme, jer ukrajinska vojska ne može da obezbedi njihovu održivu odbranu“.

RUSI UPADAJU - UKRAJINCI IH GRANATIRAJU: Pada važan položaj, front bukvalno gori

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA