Najnovije

NOVE AMERIČKE SANKCIJE: Na udaru i Kina!

Sjedinjene Države uvele su novi paket sankcija kompanijama koje su zaobilazile sprovođenje zapadnih mera protiv Rusije, uključujući i 20 firmi sa sedištem u Kini i Hongkongu.

Ministarstvo finansija SAD uvelo je sankcije za 200 kompanija, a Stejt department za više od 80, u jednoj od dosad najopsežnijih akcija protiv kineskih firmi u vezi s "kaznenim merama" Vašingtona protiv Ruske Federacije, preneo je Rojters.

SAD su prethodno više puta ponovile upozorenja da Kina treba da obustavi podršku ruskoj vojsci, uključujući i tokom nedavne posete američke ministarke finansija DŽenet Jelen i američkog državnog sekretara Entonija Blinkena Pekingu.

Najnoviji paket ministarstva finansija SAD usmeren je prema 60 kompanija u Azerbejdžanu, Belgiji, Kini, Rusiji, Turskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Slovačkoj, koje su, kako se navodi, omogućile Rusiji da nabavi potrebnu tehnologiju i opremu za vojne svrhe.

Vašington pokušava da spreči zaobilaženje sankcija koje je Zapad uveo Rusiji zbog rata u Ukrajini i zbog toga su SAD već uvele sankcije kompanijama iz Kine, Turske i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Izvor: RT Balkan 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA