Najnovije

"Hitno doneti Rezoluciju o genocidu nad Srbima, Jevrejima i Romima  u NDH"

"Osvrćući se na usvajanje sramne Rezolucije o Srebrenici u UN, Srpski pokret Dveri smatra da je u Srbiji više nego ikada potrebno jedinstvo, kao i jasan odgovor na ovu provokaciju i novo poniženje Srba. Taj odgovor, za početak, mora biti bar usvajanje rezolucije u NSRS koja će obuhvatiti žrtve našeg naroda u NDH nad kojim je počinjen genocid. Republika Srpska je to učinila pre devet godina pa je krajnje nedopustivo da Srbija, kao matica svih Srba, i dalje čeka sa donošenjem ovakve rezolucije", kaže član Privremene uprave Srpskog pokreta Dveri Borko Puškić.

Dveri pozivaju vlast da bez odlaganja na dnevni red Narodne skupštine stavi predlog Rezolucije o genocidu u NDH nad Srbima, Jevrejima i Romima, čime ćemo istaći da je kultura sećanja na stradanje srpskog naroda u 20. veku preko potreban element obrazovanja mladih naraštaja i našeg potomstva.

“Podsećanja radi poslanička grupa Srpskog pokreta Dveri je u novembru 2016. godine predala NSRS predlog Deklaracije o genocidu nad Srbima Jevrejima i Romima u NDH, ali tada zbog nedostatka političke volje vladajućih stranaka ista nije ušla u razmatranje. Takođe smatramo da nametanje Srbima žiga „genocidnog naroda“ može predstavljati ozbiljan problem za budućnost naše dece.
 
Potrebno je, osim Jasenovca, navesti i ostale koncentracione logore u NDH kao što su: Koprivnica, Jadovno, Kerestinec, Stara Gradiška, Kruščica, Lepoglava, Pag, Đakovo, Caprag, Gospić, Tenja, Donja Gradina, Lobor, Metajna, Jastrebarsko, Sisak, Jablanec i Gornja Rijeka.
 
Zbog svega gore navedenog, aktuelna vlast mora pod hitno da usvoji pomenutu Rezoluciju o genocidu nad srpskim narodom u 20. veku i time jasno stavi do znanja svim međunarodnim institucijama i ustanovama da neće mirno gledati na agresivno falsifikovanje i prekrajanje istorije”, kaže Puškić.

Glasanje o rezoluciji o Srebrenici: Zakulisne igre u Generalnoj skupštini UN

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA