Најновије

БиХ: Проблеми са гасом, испорука мања за трећину

САРАЈЕВО - Управа компаније "БХ Гас" д.о.о. упозорила је да је Босни и Херцеговини за трећину смањена испорука руског гаса, због чега је дошло до тешкоћа у снабдевању тим енергентом, саопштено је из те компаније.
Гас, гас... (фото: gazprom.ru)

Гас, гас... (фото: gazprom.ru)

"Енергоинвест" д.д. Сарајево као увозник природног гаса из Русије, известио је "БХ Гас" да је "Газпром Еxпорт" смањио испоруке гаса због складиштења већих количина у подземна складишта у Руској Федерацији како би се осигурала поуздана испорука преко територија Украјине, према европским потрошачима током зимске сезоне, јавила је хрватске новинска агенција Хина. У саопштењу се наводи да је испорука руског гаса смањена за 35 одсто у односу на уговорене количине и додаје да "БХ Гас" покушава да пронађе решење како би се осигурало нормално снабдевање гасом у Федерацији БиХ.
Прочитајте још:Канада улази у рат против џихадистаЗАХАРЧЕНКО: Заузећемо Славјанск, Краматорск и Мариупољ!
Из "БХ Гас-а" се позивају институције власти у Федерацији БиХ, као оснивача компаније и државу да раде на изградњи складишта природног гаса и да се осигурају други правци и извори снабдевања гасом, поред Русије. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА