Најновије

Погледајте видео који доказује да је под руским бомбама погинуо вођа „Џејш ул-Ислам” Захран Алуш (ВИДЕО)

Вест да су руски авиони у Сирији бомбом убили и вођу „Армије Ислама” („Џејш ул-Ислам”) – Захрана Алуша, који је недавно објавио рат Русији – добила је и своју видео-потврду.
Алуш је био један од најзначајнијих вођа сиријских терориста.(Фото: Јутјуб)

Алуш је био један од најзначајнијих вођа сиријских терориста.(Фото: Јутјуб)

Алуш је био један од најзначајнијих вођа сиријских терориста. Њему потчињени одреди исламиста контролисали су стратешки изузетно важну урбанизовану област поред Дамаска – Источну Гуту. Од ње су били направили свој мини-калифат. Сами исламисти су вест о Алушевој смрти објавили уз формулацију: „Убијен је принц Армије Ислама и командант Исламског фронта”. Пуно име убијеног је – Захран бин Абдалах Алуш. До почетка рата, он је био селафијски проповедник. Рођен је 1989. године као син – селафијског проповедника. Алуша је сиријска контраобавештајна служба уапсила 2007. године, али је 2011. био – захваљујући широкој амнестији Башара Асада - пуштен на слободу. Већ кроз годину дана, командовао је одредом Сирија ал-Ислам, који је убрзо прерастао у бригаду, па у армију. Алуш је био један од оних које је Запад обилато финансирао и снабдевао оружјем, па је успео да у своју армију – „Џејш ул-Ислам” – увуче преко 60 различитих исламистичких милитантних група и банди. Неки Алушеви одреди ратују и око Алепа.
Прочитајте још:У РЕДОВИМА АЛ-НУСРЕ: Погледајте жестоке уличне борбе у Сирији! (ВИДЕО)РУСИ ОТЕРАЛИ ЏИХАДИСТЕ: Сиријска армија напредује и код Хаме и код ПалмираАмерика за копнену операцију у Сирији
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА