Najnovije

Pogledajte video koji dokazuje da je pod ruskim bombama poginuo vođa „DŽejš ul-Islam” Zahran Aluš (VIDEO)

Vest da su ruski avioni u Siriji bombom ubili i vođu „Armije Islama” („DŽejš ul-Islam”) – Zahrana Aluša, koji je nedavno objavio rat Rusiji – dobila je i svoju video-potvrdu.
Aluš je bio jedan od najznačajnijih vođa sirijskih terorista.(Foto: Jutjub)

Aluš je bio jedan od najznačajnijih vođa sirijskih terorista.(Foto: Jutjub)

Aluš je bio jedan od najznačajnijih vođa sirijskih terorista. NJemu potčinjeni odredi islamista kontrolisali su strateški izuzetno važnu urbanizovanu oblast pored Damaska – Istočnu Gutu. Od nje su bili napravili svoj mini-kalifat. Sami islamisti su vest o Aluševoj smrti objavili uz formulaciju: „Ubijen je princ Armije Islama i komandant Islamskog fronta”. Puno ime ubijenog je – Zahran bin Abdalah Aluš. Do početka rata, on je bio selafijski propovednik. Rođen je 1989. godine kao sin – selafijskog propovednika. Aluša je sirijska kontraobaveštajna služba uapsila 2007. godine, ali je 2011. bio – zahvaljujući širokoj amnestiji Bašara Asada - pušten na slobodu. Već kroz godinu dana, komandovao je odredom Sirija al-Islam, koji je ubrzo prerastao u brigadu, pa u armiju. Aluš je bio jedan od onih koje je Zapad obilato finansirao i snabdevao oružjem, pa je uspeo da u svoju armiju – „DŽejš ul-Islam” – uvuče preko 60 različitih islamističkih militantnih grupa i bandi. Neki Aluševi odredi ratuju i oko Alepa.
Pročitajte još:U REDOVIMA AL-NUSRE: Pogledajte žestoke ulične borbe u Siriji! (VIDEO)RUSI OTERALI DŽIHADISTE: Sirijska armija napreduje i kod Hame i kod PalmiraAmerika za kopnenu operaciju u Siriji
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA