Најновије

БУРЕК СА ВИШЊАМА КОМ НИКО НИЈЕ ОДОЛЕО: Посна посластица коју ћете обожавати

Посна пита од вишања или бурек са вишњама може да се направи изузетно једноставно и брзо. Уколико вам је остало паковање вишања још из летњих месеци, сада је право време да их потрошите.

Пита са вишњама (Фото: Јутјуб)

Потребно вам је: 1 паковање кора за питу; око 1 кг очишћених вишања; шећер (зависно од укуса. Ко воли слађе нека не штеди, слободно ставите доста шећера јер су вишње киселије); 100 грама шећера у праху; 200 мл киселе воде; 100 мл уља.

Припрема: Ставите једну кору па је испрскајте са мало киселе воде и мало уља, па другу кору, па тако трећу кору. На трећу кору ставите очишћене вишње и шећер па уролајте и ставите у плех.

Поступак поновите док не потрошите коре. Затим све лепо "гурните" у рерну на 200 степени око 20ак минута.

Печен бурек са вишњама поспите прах шећером и уживајте!

Рецет за посне хиландарске резанце прочитајте ОВДЕ.

Извор: Стил

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Посна пројара која осваја на први залогај

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА